Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝ. Αγγελόπουλος: Η έλλειψη συντονισμού στον τουρισμό είναι εμφανής
Έλλειψη πολιτικής βούλησης για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του τουρισμού

Ν. Αγγελόπουλος: Η έλλειψη συντονισμού στον τουρισμό είναι εμφανής

Η έλλειψη συντονισμού στο σύνολο του κυβερνητικού έργου για τον τουρισμό είναι εμφανής, ενώ οι ελλείψεις στις υποδομές είναι προφανείς, υποστηρίζει ο πρόερος του ΣΕΤΕ, κ. Νίκος Αγγελόπουλος, κατά την […]

Η έλλειψη συντονισμού στο σύνολο του κυβερνητικού έργου για τον τουρισμό είναι εμφανής, ενώ οι ελλείψεις στις υποδομές είναι προφανείς,<...> υποστηρίζει ο πρόερος του ΣΕΤΕ, κ. Νίκος Αγγελόπουλος, κατά την συνάντηση που είχε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου με εκπροσώπους του Τύπου. Ενδεικτικά, o κ., Αγγελόπουλος σημείωσε ότι:

– Τα περιφερειακά αεροδρόμια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
– Εξακολουθούμε να εξυπηρετούμε –τρόπος του λέγειν- τις κρουαζιέρες σε τριτοκοσμικά terminals.
– Οι οδικοί άξονες σύνδεσης των τουριστικών προορισμών με τα αεροδρόμια και τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν προβλέπεται να βελτιωθούν, τουλάχιστον σε ορίζοντα 2-3 ετών.
– Διατηρούμε διάφορα μονοπώλια για να συνεχίσουμε τον προστατευτισμό σε διάφορες μικροσυντεχνίες με σκοπό μικροπολιτικά οφέλη.
– Αδυνατούμε να διατηρήσουμε ανοιχτή την Ακρόπολη και εφαρμόζουμε ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων ίδιο με αυτό των δημοσίων υπηρεσιών και φυσικά χωρίς καμία σχέση με τις ανάγκες του τουρισμού.
– Λειτουργούμε με κάθε άλλο παρά σύγχρονη νομοθεσία και διασπαρμένες τις αρμοδιότητες που ρυθμίζουν τα του τουριστικού τομέα. Οι περιορισμένες αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αυξημένες ανάγκες του τουρισμού.
– Η απουσία κεντρικού συντονισμού των συναρμοδίων για τα τουριστικά θέματα Υπουργείων είναι σοβαρότατος παράγοντας καθυστερήσεων, αλληλοκαλύψεων, αλλά και αρνήσεων συνεργασίας.

“Είναι προφανές, ότι λείπει η πολιτική βούληση για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του τουρισμού και της οικονομίας. Είναι όμως επίσης προφανές ότι η κατάσταση αυτή έχει τα όριά της και αν ξεφύγει τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για την οικονομία και την κοινωνία μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024