Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΕΟΤ

Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΕΟΤ

Εκλογίκευση του κόστους και βελτίωση της ποιότητας χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλαος Δημάδης κατά τη χθεσινή παραλαβή της προεδρίας του Οργανισμού από τον απερχόμενο Γιάννη Πατέλλη

Εκλογίκευση του κόστους και βελτίωση της ποιότητας χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ<...> Νικόλαος Δημάδης κατά τη χθεσινή παραλαβή της προεδρίας του Οργανισμού από τον απερχόμενο Γιάννη Πατέλλη που πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Aκη Τσοχατζόπουλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγγέλλοντας την αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΤ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που θα έχει αν λάβει υπόψη του ο νέος πρόεδρους του ΕΟΤ. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Ο ελληνικός τουρισμός πέρασε σχεδόν αλώβητος από τις δύσκολες συνθήκες των δύο τελευταίων χρόνων 2001,2002 και ουσιαστικά παρά το δυσχερές, κυρίως πρώτο 5μήνο του 2003, διατήρησε τις δυνάμεις του ενόψει της νέας περιόδου 2004-2005, που θα είναι μία 2ετία ανάκαμψης. Και αυτό γιατί ο ελληνικός τουρισμός θα ενισχυθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO-ΠΟΤ) και άλλοι αναλυτές προβλέπουν μία γενικότερη βελτίωση του κλίματος στον τουρισμό.

Θ` απαιτηθεί η στήριξη από πλευράς του νέου ΕΟΤ νέων παρεμβάσεων, νέων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα.

1. Με τη νέα μορφή θα στηρίξουμε την άμεση έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής εταιρίας του ΕΟΤ, που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη του marketing στις χώρες της Ευρώπης, της Ανατολικής Ευρώπης και γενικότερα παγκοσμίως με τη συμμετοχή των ιδιωτών, των επιχειρήσεων, αλλά και της περιφέρειας που θα συγκροτήσουν ένα φορέα στη βάση της νομικής μορφής της, που θα εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη προβολή σε μία χώρα που ενδιαφερόμαστε να προβάλλουμε την Ελλάδα.

2. Τη συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς στην τουριστική αγορά, ώστε να υπάρξει μία συγκεκριμένη μορφή παρέμβασης του ιδιωτικού τομέα, αλλά και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων, που θα υπάρξουν την επόμενη περίοδο, όπως είναι η πρόβλεψη για ανταγωνιστικότερη λειτουργία των αγορών, γι` αυξημένο ρεύμα τουριστών που για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιβάλλει την άμεση προώθηση από τη μεριά των επιχειρήσεων νέων μεθόδων συμμετοχής στη διαμόρφωση τουριστικού προϊόντος.

Η ευθύνη του ΕΟΤ θα είναι στην κατεύθυνση της αξιοποίησης στις νέες τεχνολογικές δομές που θέλουμε να στήσουμε με την εποπτεία και την παρακολούθηση της οικονομίας του τουρισμού, της τουριστικής αγοράς και της οικονομίας στο σύνολό της, ώστε μέσα από την ειδική υπηρεσία του δορυφόρου λογαριασμού, να μπορέσουμε να έχουμε μία συνεχή, σταθερή εικόνα της οικονομίας της τουριστικής αγοράς. Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Διαδικτυακής πύλης, που για τις ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή και συνεργασία τους, θα συμπληρωθεί αυτή η κατεύθυνση της τεχνολογικής παρέμβασης και με το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του τουρισμού, θα βρουν πρόσβαση όλες οι παγκόσμιες αγορές τουρισμού στην ελληνική προσφορά.

Ο αποχωρών Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Πατέλλης, παρομοίωσε των εαυτό του με αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, αφού είχε δύο χρόνια στο τιμόνι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ, Νίκος Δημάδης, τόνισε, πως θα φροντίσει ν` ανθίσει όλη η σπορά των προηγουμένων χρόνων και να παράγει καλούς και πολλούς καρπούς προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, προσδοκώντας στην αγαστή συνεργασία του με όλους τους φορείς και τη βοήθεια όλων των Διευθύνσεων και όλων των υπαλλήλων του Οργανισμού στο έργο του”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024