Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρώτη η Χαλκιδική στις Γαλάζιες Σημαίες
Με 47 ακτές και 2 μαρίνες στο Νομό Χαλκιδικής

Πρώτη η Χαλκιδική στις Γαλάζιες Σημαίες

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της φύσης (ΕΕΠΦ) χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε περίπου 40 χώρες […]

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της φύσης (ΕΕΠΦ) χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η “Γαλάζια Σημαία”,<...> σύμβολο ποιότητας σε περίπου 40 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το 2009 η Ελλάδα έχει 425 βραβευμένες ακτές και 8 μαρίνες που κέρδισαν τη Γαλάζια Σημαία -από αυτές οι 47 ακτές και 2 μαρίνες ανήκουν στο Νομό Χαλκιδικής.

Ο αντινομάρχης Τουρισμού κ. Διονύσης Αριστοτελίδης, αναφερόμενος στο θέμα έκανε την παρακάτω δήλωση: “Η Χαλκιδική και φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση σε Γαλάζιες Σημαίες. Η βράβευση 47 συνολικά Ακτών και 2 Μαρίνων είναι το αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλουν οι Δήμοι και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου του Νομού σε υψηλά επίπεδα και την εξασφάλιση προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών ενός καθαρού και φροντισμένου περιβάλλοντος.

Ήταν φυσικό λοιπόν να κατακτήσουμε και φέτος την πρωτιά και μάλιστα με μία επιπλέον σημαία από το 2008 και έτσι να επιστεγαστεί η προσπάθειά μας με μια ακόμα διεθνή αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντάσσοντας τις ακτές μας μέσα στον κατάλογο με τις καλύτερες ακτές της Ευρώπης σύμφωνα με το Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης. Αναμφίβολα αυτή η βράβευση είναι πολύ σημαντική και για το Νομό μας και για τον τουρισμό μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024