Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώση στις προκρατήσεις για την Ελλάδα από την Βρετανική αγορά

Πτώση στις προκρατήσεις για την Ελλάδα από την Βρετανική αγορά

Πτώση ύψους 12% παρουσιάζουν μέχρι τώρα οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας για το 2004, συγκριτικά με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2003, σύμφωνα […]

Πτώση ύψους 12% παρουσιάζουν μέχρι τώρα οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας για το 2004, συγκριτικά<...> με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2003, σύμφωνα με την κ. Ελισάβετ Χατζηνικολάου Διευθύντρια Μελετών και Ανάπτυξης του ΕΟΤ, κατά την διάρκεια της εκπομπής Business & Travel. Η κ. Χατζηνικολάου ανέλυσε στον Χάρη Ντιγριντάκη την αρνητική στάση της Βρετανικής αγοράς απέναντι στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με την ίδια, η πτωτική τάση των κρατήσεων μέχρι αυτή τη στιγμή είναι μεν ανησυχητική αλλά ταυτόχρονα αναστρέψιμη. Συνολικά η συρρίκνωση των κρατήσεων αγγίζει τα επίπεδα του – 28% στις κρατήσεις των Βρετανών τουριστών, μέγεθος που αποτελεί μόνο το 6% της συνολικής ετήσιας κίνησης για το 2004. “Το ισχυρό πλέον ευρώ ευθύνεται σημαντικά για την μειωμένη προσέλευση των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα το προηγούμενο έτος και οπωσδήποτε θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην κίνηση της επόμενης χρονιάς” τόνισε η κ. Χατζηνικολάου εντοπίζοντας όμως παράλληλα και άλλους παράγοντες που έπαιξαν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των προτιμήσεων των Βρετανών. “Ας μην ξεχνάμε ότι τελευταία έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνιση τους στην τουριστική αγορά εξωκοινοτικοί προορισμοί, η οικονομία των οποία οπωσδήποτε ευνοεί την προσέλκυση και την κερδοσκοπία των μεγάλων Τour Operators. Οι νέοι προορισμοί κατά συνέπεια κερδίζουν – λόγω χαμηλών τιμών – μεγάλο κομμάτι από την πίτα των τουριστών κλασσικών προορισμών διακοπών” καταλήγει η κ. Χατζηνικολάου.

Η τάση των αργών κρατήσεων και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι, σύμφωνα με την Διευθύντρια Μελετών και Ανάπτυξης του ΕΟΤ, άλλος ένας αστάθμητος παράγοντας στην εκτίμηση της συνολικής κίνησης για το 2004. “Παρόλα αυτά ως χώρα έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ δυνατό χαρτί και αυτό είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες” τόνισε η κ. Χατζηνικολάου. “Αν και προολυμπιακά η κίνηση του τουριστικού ρεύματος είναι μειωμένη – λόγω κυρίως ελλιπούς προβολής του γεγονότος των Αγώνων – παρόλα αυτά η από δω και μπρος προβολή αλλά πρωτίστως η σωστή διεξαγωγή των Αγώνων και η επιτυχημένη ανταπόκριση του τουριστικού κόσμου τον Αύγουστο του 2004, οπωσδήποτε θα προσκομίσει τεράστια οφέλη στον ελληνικό τουρισμό όχι μόνο την περίοδο των Αγώνων αλλά κυρίως στην μετέπειτα πορεία του κλάδου.”

Όσον αφορά την World Travel Market που ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο, η κ. Χατζηνικολάου δήλωσε ότι ο ΕΟΤ θα έχει δυναμική παρουσία με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στο οποίο θα `φιλοξενείται` και ο Αθήνα 2004 σε μια κίνηση συνεργασίας στο επίπεδο προβολής των Αγώνων. Καταλήγοντας πρόσθεσε “ο κύριος όμως στόχος του ΕΟΤ στην έκθεση αυτή θα είναι η προσέλκυση και η αξιοποίηση των εξειδικευμένων τουριστικών οργανισμών – των specialists – οι οποίοι και κατέχουν αυτή τη στιγμή το 42% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024