Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην άμεση προώθηση δράσεων για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας αποφάσισε ο ΣΤΕΚ

Την άμεση προώθηση δράσεων για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας αποφάσισε ο ΣΤΕΚ

Σε μια γενική θεώρηση ζωτικών θεμάτων, που απασχολούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας, προέβη το Διοικητικό Συμβούλιοτου Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ, κατά την τελευταία του τακτική Συνεδρία υπό […]

Σε μια γενική θεώρηση ζωτικών θεμάτων, που απασχολούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας, προέβη το Διοικητικό Συμβούλιο<...>του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ, κατά την τελευταία του τακτική Συνεδρία υπό την Προεδρία του κ. `Ακη Βαβλίτη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα πιο κάτω θέματα, για τα οποία λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την άμεση προώθησή τους:

1. Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα ποιοτικά κριτήρια κατάταξης και κατηγοριοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων και χωροταξικά / πολεοδομικά κίνητρα απόσυρσης / αναβάθμισης τουριστικών κλινών.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συναντηθεί το συντομότερο δυνατό με το Πολεοδομικό Συμβούλιο, στο οποίο έχουν προωθηθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι προτάσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τα εν λόγω χωροταξικά / πολεοδομικά κίνητρα, προς το σκοπό κατάθεσης και επεξήγησης των θέσεων του ΣΤΕΚ, ώστε αυτές να ληφθούν υπόψη πριν την τελική διαμόρφωση και διατύπωση τους από το καθ` ύλη αρμόδιο θεσμικό όργανο.

2. Κτιριολογικά κριτήρια κατάταξης και κατηγοριοποίησης τουριστικών καταλυμάτων και σχέδιο κινήτρων για μεγάλα εμπλουτιστικά έργα και εμπλουτιστικά έργα ειδικών ενδιαφερόντων.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την πρόοδο που επιτελείται στα εν λόγω ζωτικά θέματα που αναμένεται ότι θα συμβάλουν θετικά στην ποιοτική επανατοποθέτηση της αναπτυξιακής πορείας της ξενοδοχειακής και γενικότερα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

3. Το Δ.Σ. αποφάσισε να καθιερώσει πάνω σε μόνιμη και εξελικτική βάση ενημερωτική έκδοση του ΣΤΕΚ ως ένα εκφραστικό όργανο του Συνδέσμου, όχι μόνο για την προβολή του έργου του, αλλά και την προώθηση των θέσεων και της πολιτικής του Συνδέσμου για σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού και ταξιδίων της χώρας.

4. Επεξεργασία, διαμόρφωση και υποβολή προς τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις εμπεριστατωμένου σημειώματος, που θα απηχεί τις εισηγήσεις της εργοδοτικής πλευράς για διαφοροποιήσεις / προσθήκες στην εκπνέουσα συλλογική σύμβαση που θα επιδιωχθούν στον επικείμενο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για την ανανέωσή της.

5. Δημιουργία ξεχωριστού και αυτόνομου Ταμείου Προνοίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που εργοδοτούνται στα ξενοδοχεία Μέλη της ΕΞΕΚ – ΣΤΕΚ και όχι μόνο.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διεργασίες για άμεση κατάθεση του διαμορφωθέντος Καταστατικού για το εν λόγω νέο Ταμείο στον Έφορο Ταμείων Προνοίας προς έγκριση και γρήγορη λειτουργία.

6. Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε να συναντηθεί το συντομότερο δυνατό με τους Υπουργούς Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Συγκοινωνιών και Έργων και Εσωτερικών για συζήτηση φλεγόντων θεμάτων και προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας των εν λόγω Υπουργών και που αφορούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον τουρισμό γενικότερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024