Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤις εξελίξεις των καιρών ακολουθεί και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος

Τις εξελίξεις των καιρών ακολουθεί και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος

Τις εξελίξεις των καιρών αποδεικνύεται πως ακολουθεί και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, καθώς από τον Ιούνιο αναμένεται η παραλαβή από τον ΟΣΕτων νέων αμαξοστοιχιών, που είναι σύγχρονων προδιαγραφών με διπλάσιες θέσεις, […]

Τις εξελίξεις των καιρών αποδεικνύεται πως ακολουθεί και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, καθώς από τον Ιούνιο αναμένεται η παραλαβή από τον ΟΣΕ<...>των νέων αμαξοστοιχιών, που είναι σύγχρονων προδιαγραφών με διπλάσιες θέσεις, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Αξίζει να αναφερθεί πως το πιο παλιό βαγόνι χρονολογείται από το 1945 και το πιο καινούργιο από το 1965.

Ωστόσο, παρά τα ευχάριστα νέα για την αναβάθμιση του οδοντωτού, ο δήμαρχος Διακοπτού, από όπου και ξεκινά η διαδρομή του οδοντωτού σιδηρόδρομου, κ. Γιώργος Μακρής, σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κάνει λόγο για υποβάθμιση του οδοντωτού και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, αναφερόμενος στην πρόσφατη μείωση των δρομολογίων και του προσωπικού από τον ΟΣΕ.

Ενόψει των διακοπών του Πάσχα και της θερινής περιόδου, ο Δήμος Διακοπτού, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Πελοπόννησος`, ζητά να αυξηθούν τα δρομολόγια από 3 σε 5 και να ενισχυθεί το προσωπικό με δύο ακόμη υπαλλήλους, καθώς όπως τονίζει “οι δύο υπάλληλοι που εργάζονται αυτή τη στιγμή είναι ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών γιατί καλούνται να κάνουν εργασίες εκτός σταθμού, με συνέπεια ο σταθμός να παραμένει αρκετή ώρα χωρίς υπάλληλο”.

Το 95% του επιβατικού κοινού είναι τουρίστες. Έτσι, όπως διαμορφώθηκαν τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν. Είναι κρίμα να έχουμε ένα τόσο σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και να μην τον αξιοποιούμε”, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Διακοπτού, κ. Χρήστος Πράπας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024