Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥΕΝ: Δημιουργία δύο νέων υδατοδρομίων σε Σκόπελο και Αλόννησο
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Δημιουργία δύο νέων υδατοδρομίων σε Σκόπελο και Αλόννησο

Τη δημιουργία δύο νέων υδατοδρομίων στις Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκόπελο και την Αλόννησο δρομολογεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Υπουργού, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την 13-06-2007 για την ανάπτυξη δικτύου 30 έως 40 υδροπλάνων…

Τη δημιουργία δύο νέων υδατοδρομίων στις Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκόπελο και την Αλόννησο δρομολογεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Υπουργού, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, στην<...>Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την 13-06-2007 για την ανάπτυξη δικτύου 30 έως 40 υδροπλάνων, που θα καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον κ. Κεφαλογιάννη μετά από συνάντηση που είχε στο ΥΕΝ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα, και τη βουλευτή Μαγνησίας κα. Ζέτα Μακρή, οι οποίοι έθεσαν το αίτημα όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα 09 Ιουλίου 2007, ο κ. Κεφαλογιάννης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους εταιρίας αμερικανικών συμφερόντων, η οποία έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στην περιοχή των Σποράδων από το λιμένα του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Με τις κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν ήδη προωθηθεί, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για την ανάπτυξη δικτύου 30 έως 40 υδροπλάνων, που θα φέρουν τα απομακρυσμένα νησιά πιο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και θα τονώσουν την τουριστική κίνηση, όχι μόνο των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών αλλά και της ενδοχώρας.

Παράλληλα, το ΥΕΝ έχει ολοκληρώσει το νομοθετικό πλαίσιο και έχει γνωστοποιήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την πρόθεση του Υπουργείου για δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας με υδροπλάνα για τα νησιά της άγονης γραμμής και για τη δωρεάν μεταφορά κατοίκων των νησιών της απομακρυσμένης Ελλάδος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά στις νήσους Ψαρά, Αντικύθηρα, Ανάφη και άλλα νησιά της άγονης γραμμής. Στόχος της πολιτικής αυτής είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και να δώσει προοπτική στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά που ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους.

Ήδη εκτελούνται δρομολόγια υδροπλάνων από την Πάτρα προς την Κέρκυρα, από την Κέρκυρα στους Παξούς, τη λίμνη Ιωαννίνων και τα άλλα νησιά του Ιονίου Πελάγους, καθώς και από το λιμένα Λαυρίου προς Κυκλάδες – Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα υδροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν πτήσεις και από – προς αεροδρόμια, εγχείρημα που έχει στεφθεί με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έγκριση υδατοδρομίων σε 36 περιοχές της νησιώτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ο `Αγιος Ευστράτιος, η Ανάφη, τα Αντικύθηρα, η Δονούσα, η Ερεικούσα, η Ηρακλειά, η Θύμαινα, το Κουφονήσι, οι Λειψοί, το Μαθράκι, η Νίσυρος, οι Οθωνοί, οι Οινούσσες, η Σίκινος, η Σχοινούσα, η Τήλος, η Φολέγανδρος, οι Φούρνοι, η Χάλκη, τα Ψαρά, η Σητεία, ο `Αγιος Νικόλαος, η Ιεράπετρα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και η Γαύδος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024