Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΑπό σήμερα οι αιτήσεις για εισαγωγή στις σχολές ξεναγών του Ο.Τ.Ε.Κ.
Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Από σήμερα οι αιτήσεις για εισαγωγή στις σχολές ξεναγών του Ο.Τ.Ε.Κ.

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2007, η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές ξεναγών του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) για την εκπαιδευτική περίοδο 2007-2010. Ειδικότερα, ο σχετικός διαγωνισμός αφορά στην εισαγωγή μέχρι εκατόν είκοσι (120) σπουδαστών στις σχολές ξεναγών Αθηνών, Θεσσαλονίκης…

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2007, η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές ξεναγών του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) για την εκπαιδευτική περίοδο 2007-2010. Ειδικότερα,<...>ο σχετικός διαγωνισμός αφορά στην εισαγωγή μέχρι εκατόν είκοσι (120) σπουδαστών στις σχολές ξεναγών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Κέρκυρας, με πρωινό ωράριο λειτουργίας, ως εξής:

  • Σχολή Ξεναγών Αθηνών (33 σπουδαστές)

  • Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης (30 σπουδαστές)
  • Σχολή Ξεναγών Ηρακλείου Κρήτης (30 σπουδαστές)
  • Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας (27 σπουδαστές)


Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι εξής:
  1. Υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. ή Αλλοδαποί Ελληνικής καταγωγής, απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου, ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας.

  2. Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας και οι Αλλοδαποί Ελληνικής Καταγωγής θα πρέπει να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Γ του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ή του Διδασκαλείου της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας.
  3. Οι παραπάνω πρέπει να είναι υγιείς πνευματικά και σωματικά, και αρτιμελείς σε βαθμό που να μην επηρεάζεται η άσκηση του επαγγέλματος.

  4. Οι απόφοιτοι των τοπικών Σχολών του ΕΟΤ, και μέχρι του ποσοστού του 10% του συνόλου σπουδαστών ανά εκπαιδευτήριο, εισάγονται χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις και εγγράφονται στη Σχολή. Οι παραπάνω απαλλάσσονται από τις εκπαιδευτικές εκδρομές που πραγματοποιούνται στην περιοχή που ισχύει η τοπική τους άδεια. Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, γίνεται με βάση το βαθμό αποφοίτησής τους.

Δηλώσεις συμμετοχής

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, μέχρι την 31/08/2007, ημέρα Παρασκευή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης, καθώς και το υπόδειγμα της υπεύθυνης δήλωσης από τις διευθύνσεις των Σχολών Ξεναγών. Είναι, επίσης, δυνατή η εκτύπωση των δύο αυτών εντύπων από τον δικτυακό τόπο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (www.otek.edu.gr). Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών περιέχεται στο ΦΕΚ 1375/Β/25.10.02.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους προτίμηση και για πέραν της μίας Σχολές. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναφέρεται στην αίτηση και η σειρά προτίμησης των Σχολών.

Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, οφείλουν να προσκομίσουν δημόσιο έγγραφο, επίσημα μεταφρασμένο, από το οποίο να προκύπτει η υπηκοότητά τους. Οι Αλλοδαποί Ελληνικής Καταγωγής, θα πρέπει να προσκομίσουν δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η καταγωγή τους.

Σημειώνεται πως πραγματοποιούνται εισαγωγικές εξετάσεις στις ξένες γλώσσες (Οκτώβριος 2007) και στα ελληνικά μαθήματα (Νοέμβριος 2007), για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν εγκαίρως για την ακριβή ημερομηνία και ώρα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024