Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕξορθολογισμός πτητικού προγράμματος για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Εξορθολογισμός πτητικού προγράμματος για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ολοκλήρωσαν το σχεδιασμό του πτητικού προγράμματος για την περίοδο 14 Σεπτεμβρίου 2008 έως 25 Οκτωβρίου 2008. Το νέο πρόγραμμα είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο της περυσινής περιόδου. […]

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ολοκλήρωσαν το σχεδιασμό του πτητικού προγράμματος για την περίοδο 14 Σεπτεμβρίου 2008 έως 25 Οκτωβρίου 2008. Το νέο πρόγραμμα είναι<...> παρόμοιο με το αντίστοιχο της περυσινής περιόδου. Ωστόσο, περιλαμβάνει περικοπή ενός ζημιογόνου προορισμού εξωτερικού, καθώς και περιορισμό συχνοτήτων ορισμένων δρομολογίων, επίσης εξωτερικού.

Η απόφαση για εξορθολογισμό του πτητικού προγράμματος υπαγορεύεται από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας, τον αριθμό του διαθέσιμου στόλου και την αρνητική διεθνή συγκυρία εξαιτίας των υψηλών τιμών των καυσίμων. Η επιλογή αυτή έχει στόχο την περαιτέρω μείωση των δαπανών, την αύξηση στις πληρότητες των αεροσκαφών, τον περιορισμό των ζημιογόνων πτήσεων και την καλύτερη αξιοποίηση του στόλου της εταιρίας, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλεται το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Gatwick – Θεσσαλονίκη, καθώς η ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3,6 εκατ. ευρώ. Επίσης περιορίζονται οι ακόλουθες πτήσεις εξωτερικού:

  • Από 2 σε 1 οι ημερήσιες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 9,6 εκατ. ευρώ.
  • Από 5 σε 3 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Μόναχο – Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.
  • Από 5 σε 3 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Στουτγάρδη – Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.
  • Από 6 σε 4 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι – Κουβέιτ – Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ.


Παράλληλα ανακοινώνεται ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές διερευνούν τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών για την από κοινού εκτέλεση δρομολογίων με άλλες αεροπορικές εταιρίες, με τη μέθοδο του κοινού κωδικού (code sharing), καθώς και τον περιορισμό του κόστους των αεροσταθμών του εξωτερικού.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024