Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜε leasing τα νέα αεροσκάφη της Νέα Ολυμπιακής Αεροπορίας

Με leasing τα νέα αεροσκάφη της Νέα Ολυμπιακής Αεροπορίας

Με leasing θα προμηθευτεί και τα 44 αεροσκάφη της η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, όπως επισήμανε Business & Travel ο βοηθός διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Κώστας Μαυρίκης. Ακολούθως, ο […]

Με leasing θα προμηθευτεί και τα 44 αεροσκάφη της η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, όπως επισήμανε<...> Business & Travel ο βοηθός διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Κώστας Μαυρίκης.

Ακολούθως, ο κ. Μαυρίκης συμπλήρωσε ότι, τα αεροσκάφη της Ν. Ο. Α. θα είναι τριών τύπων και συγκεκριμένα, Α-340 για τα υπερατλαντικά ταξίδια και τη Νότιο Αφρική, 26 μεσαίου τύπου (Boeing ή Airbus) για την Ευρώπη, καθώς ATR και 4 Bombardier για την περιφερειακή ζώνη. Αρχικώς τα αεροσκάφη θα εκμισθωθούν από την Ο.Α. και εν συνέχεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το πλάνο στόλου της νέας εταιρεία θα αποκτηθούν αεροπλάνα από την ελεύθερη αγορά. Μάλιστα λέγεται ότι η ανανέωση του στόλου θα είναι σταδιακή, η δε τελεσφόρηση της θα πραγματοποιηθεί πριν τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μαυρίκης σημείωσε ότι περίπου 1.850 εργαζόμενοι θα απαρτίζουν το προσωπικό της νέας εταιρείας χωρίς όμως, όπως τόνισε, να σημειωθεί καμία απόλυση. Σε τούτο το σημείο, ο βοηθός διευθύνων σύμβουλος της Ο. Α. πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες – οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του 2002 – για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στο ελληνικό κοινοβούλιο για την ίδρυση της Ν. Ο. Α. βρίσκονται στην τελική τους φάση, οι δε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία έχουν ολοκληρωθεί και το μοναδικό θέμα που παραμένει έως τώρα ανοιχτό είναι αυτό των Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών.

Εμμένοντας στο εν λόγω ζήτημα, ο κ. Μαυρίκης έκανε έκκληση για συναίνεση, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστο Βερελή, λίγο μετά το Δεκαπενταύγουστο. Η έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρίας εκτιμάται να λάβει χώρα τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς για τη δομή της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο κ. Μαυρίκης παρατήρησε ότι επιχειρείται η δημιουργία μιας μικρότερης, πιο ευέλικτης και ανταγωνιστικής εταιρίας – εξ ου και η μείωση του προσωπικού – ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα η εξυγίανσή της. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η ΝΟΑ συζητείται να φέρει το όνομα Olympic Airlines, ενώ όπως διαπίστωσε ο κ. Μαυρίκης πρόκειται να διατηρήσει τις υφιστάμενες εδώ και χρόνια συμφωνίες υπό το νέο πλέον καθεστώς. Ο βοηθός διευθύνων σύμβουλος της Ο. Α. τόνισε ότι η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία θα επικεντρώνεται στο πτητικό έργο, τις πωλήσεις και το marketing κάνοντας παράλληλα λόγο για το σε βραχύ χρονικό διάστημα πέρασμά της σε ιδιώτη.

Ειδικότερα και αναφερόμενος σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ο κ. Μαυρίκης επισήμανε ότι η εν λόγω μετάβαση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα είναι μονόδρομος και τούτο προβλέπεται να προωθήσει και η ελληνική κυβέρνηση. Η αναμενόμενη – μάλιστα – εσωτερική της αναδιάρθρωση, όπως διαπίστωσε ο κ. Μαυρίκης, πρόκειται να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και κατ` επέκταση να επιφέρει τη διείσδυσή της στην τοπική αγορά.

Ο βοηθός διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας αναφέρθηκε, επίσης, στις πληρότητες της τρέχουσας σεζόν σημειώνοντας ότι, παρά την οικονομική ύφεση και τη γενικότερη κρίση, τούτες είναι ιδιαιτέρως υψηλές – η Ο. Α. όπως υπογράμμισε κατέχει για το μήνα Ιούλιο το 60% της εσωτερικής αγοράς – ενώ αναφορικά με την “τσιμπημένη” τιμή των εισιτηρίων υπενθύμισε ότι το 30% του κόστους τους “πηγαίνει” σε ανελαστικές δαπάνες. Τέλος, ο κ. Μαυρίκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επανέναρξης στο μέλλον των πτήσεων προς Ιαπωνία και Αυστραλία, αν κριθεί ότι αυτές είναι συμφέρουσες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024