Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαIATA: Σημάδια ανάκαμψης στην αεροπορική βιομηχανία

IATA: Σημάδια ανάκαμψης στην αεροπορική βιομηχανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IATA, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, η ανάκαμψη στην αεροπορική βιομηχανία ξεκίνησε τον Ιούνιο, βάζοντας φρένο στις ζημιές που έχει επιφέρει στις αεροπορικές εταιρίες…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IATA, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, η ανάκαμψη στην αεροπορική βιομηχανία<...> ξεκίνησε τον Ιούνιο, βάζοντας φρένο στις ζημιές που έχει επιφέρει στις αεροπορικές εταιρίες η άτυπη πνευμονία, και η πολεμική σύρραξη στο Ιράκ, οι οποίες έχουν ήδη φθάσει τα 6,5 δισ. δολάρια.

“Η βιομηχανία αερομεταφορών έκανε το αποφασιστικό βήμα τον Ιούνιο” υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Giovanni Bisignani και πρόσθεσε: “Παρά το ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αρκετά χαμηλότερα απ` ό,τι στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι ταξιδιώτες επιστρέφουν”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, συνολικά, ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν τον Ιούνιο ήταν μεν μικρότερος κατά 11,8% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2002, αλλά σημείωσε αύξηση 21% σε σχέση με το Μάιο. “Τα χειρότερα πέρασαν, ωστόσο ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι μακρύς” τόνισε ο κ. Bisignani.

Ο ιός της άτυπης πνευμονίας είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τη βιομηχανία αερομεταφορών τους τελευταίους μήνες και υπολογίζεται ότι το συνολικό του κόστος για τον κλάδο θα φθάσει τα 4 δισ. δολάρια.

Τον Ιούνιο οι ασιατικές εταιρίες αερομεταφορών διακίνησαν περίπου 30% λιγότερους επιβάτες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, αυτό σηματοδοτεί αξιόλογη βελτίωση συγκριτικά με το Μάιο, όταν το αντίστοιχο μέγεθος παρουσίαζε πτώση που υπερέβαινε το 50%.

Οι βορειοαμερικανικές αεροπορικές εταιρίες υπέστησαν πτώση 12,4% στις πωλήσεις εισιτηρίων τον Ιούνιο, ενώ αντίθετα οι ευρωπαϊκές επέστρεψαν σχεδόν στα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν το περασμένο έτος.

Οι αεροπορικές εταιρίες ελπίζουν ότι οι τουρίστες θα συμβάλουν σε ώθηση των πωλήσεων, κατά το εναπομένον διάστημα της θερινής περιόδου.

“Περιμένουμε ότι η επιβατική κίνηση θα είναι αυξημένη στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου, λόγω μεγαλύτερης ζήτησης αλλά και λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών στο βόρειο ημισφαίριο” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΙΑΤΑ.

Εξ αιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά και σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας, οι αεροπορικές εταιρίες υπέστησαν ζημίες ύψους 25 δισ. δολαρίων το 2001 και 2002.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024