Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝΔ: Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους η πτώχευση της Axon Airlines

ΝΔ: Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους η πτώχευση της Axon Airlines

“Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους με πολλές προεκτάσεις αποτελεί η πτώχευση της Axon Airlines, με αποτέλεσμα 340 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους”, χαρακτήρισε την πτώχευση του επίδοξου αγοραστή της Ολυμπιακής […]

"Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους με πολλές προεκτάσεις αποτελεί η πτώχευση της Axon Airlines<.>, με αποτέλεσμα 340 εργαζόμενοι<...> να χάσουν τη δουλειά τους", χαρακτήρισε την πτώχευση του επίδοξου αγοραστή της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> ο συντονιστής της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η εν λόγω εταιρεία τους τελευταίους μήνες φερόταν από την κυβέρνηση ως σχεδόν βεβαία αγοράστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η προτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης στην συγκεκριμένη εταιρεία στηριζόταν στις εισηγήσεις του συμβούλου του ελληνικού Δημοσίου Credit Swisse First Boston (CSFB), η οποία, μετά από Axonική τομογραφία… όλων των υποψηφίων αγοραστών, είχε βαθμολογήσει την Axon Airlines με καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με τους άλλους "μνηστήρες".

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της Axon Συμμετοχών (κυρίας μετόχου της Αxon Αεροπορικής) να εκτοξευθεί από τα 1,67 ευρώ στα 4,20 ευρώ τον τελευταίο μήνα !!! Ετσι για μία ακόμη φορά οι μικροεπενδυτές έπεσαν "θύματα› της κυβερνητικής ανευθυνότητας.

Με Ερώτησή μας προς τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Χρ. Βερελή, είχαμε επισημάνει ότι η CSFB, είναι σε εκκρεμοδικία στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης για μεγάλο χρηματιστηριακό σκάνδαλο και καλό θα ήταν για λόγους διαφάνειας, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση, η εν λόγω σύμβουλος να μην εμπλέκεται στην διαδικασία πώλησης της Ο.Α. Η κυβέρνηση ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας δικαιολόγησε τη συνέχιση της συνεργασίας με την εν λόγω εταιρεία με το αιτιολογικό ότι "και άλλες έξι εταιρείες συμμετέχουν στο σκάνδαλο" !!!

Επιπλέον είχαμε επισημάνει στον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, ότι από το 1998 μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκπονηθεί ισολογισμοί της Ο.Α., το οποίο και παραδέχθηκε ο Υπουργός. Βάση του άρθρου 40 του ν. 2339/95, τόσο ο αρμόδιος Υπουργός του Υπουργείου Ανάπτυξης (κ. Ν. Χριστοδουλάκης), όσο και ο εποπτεύων (κ. Χρ. Βερελής), είχαν το δικαίωμα και κυρίως την υποχρέωση να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, αφού βάσει του άρθρου 40 "επί Ανωνύμων Εταιρειών ασκουσών επιχείρησιν κοινής ωφελείας δικαιούνται να ζητήσουν τον έλεγχο από το Μονομελές Πρωτοδικείο της περιφέρειας στην οποία εδρεύει η Εταιρεία".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024