Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιαιτολογία και Διατροφολογία στο πρόγραμμα του TRINITY

Διαιτολογία και Διατροφολογία στο πρόγραμμα του TRINITY

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του να διευρύνουν τους διεθνείς ορίζοντές τους, το TRINITY International School of Tourism Management υπέγραψε ΣυμφωνίαΣυνεργασίας […]

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του να διευρύνουν τους διεθνείς ορίζοντές τους, το TRINITY International School of Tourism Management υπέγραψε Συμφωνία<...>Συνεργασίας με το D’Youville College, που εδρεύει στο Buffalo των ΗΠΑ.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους του D’Youville College η Πρόεδρός του Αδελφή Denise Roche, συνοδευόμενη από πολυμελή αντιπροσωπεία και εκ μέρους του TRINITY, ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Σκουλάς. Στην τελετή της υπογραφής παρέστη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης, ένθερμος υποστηρικτής της τουριστικής εκπαίδευσης και των προγραμμάτων του Trinity ειδικότερα.

Η πρώτη φάση του προγράμματος συνεργασίας περιλαμβάνει τη εξασφάλιση της δυνατότητας στους φοιτητές του Εκπαιδευτικού ιδρύματος Τουριστικού και Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ Trinity να παρακολουθήσουν μαθήματα στο D’Youville για ένα ή δύο εξάμηνα, και βεβαίως αντιστρόφως, με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση των credits και μεταφορά στη σχολή της έδρας τους. Η έναρξη του προγράμματος αυτού θα γίνει στο ακαδημαϊκό εξάμηνο της Aνοιξης 2008.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και από τους δύο εταίρους η δεύτερη φάση της συνεργασίας που αφορά στην ανάπτυξη, από κοινού, προγράμματος πενταετούς φοίτησης για την απόκτηση διπλού πτυχίου (Bachelor Degree και Master Degree) στους τομείς Διαιτολογίας και International Business. Οι φοιτητές αυτών των προγραμμάτων θα μπορούν να αποκτήσουν τα διπλά πτυχία τους παρακολουθώντας μαθήματα και στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η διατροφή, η διαιτολογία και ο ρόλος της στην ανθρώπινη υγεία αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα επίκαιρης σημασίας, παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα. Η προσφορά του προγράμματος διπλού πτυχίου αποτελεί ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση για πανεπιστημιακού επιπέδου έρευνα, παιδεία και εκπαίδευση στις επιστήμες υγιεινής διατροφής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιτρέψει στους φοιτητές του Trinity στον τομέα Food, Beverage και Culinary Management να συνεχίσουν στο εξαιρετικά εξειδικευμένο και πιστοποιημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Διαιτολογίας του D’Youville και, μετά την αποφοίτηση από το πρόγραμμα του διπλού πτυχίου, να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος από το American Dietetics Association.

Επιπλέον, η συνεργασία θα επιτρέψει στο Trinity, με τη βοήθεια του D’Youville, να επεκταθεί στον σημαντικό τομέα της διατροφολογίας στο πλαίσιο του ήδη υπάρχοντος προγράμματος Food and Beverage Management.

Επίσης, το πρόγραμμα του διπλού πτυχίου στο International Business θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές του Trinity να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ και, εν συνεχεία, να διευρύνουν τον ορίζοντά τους μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος του D’Youville στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών τους, οι φοιτητές του Trinity θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης (internship) σε μεγάλη διεθνή εταιρία.

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν σ’ αυτά τα πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών θα αποκτήσουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκούς τίτλους και όλα τα πλεονεκτήματα μιας πραγματικά διεθνούς παιδείας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024