Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΕπιστημονική προσέγγιση στην κρίση από το ΤΕΙ Αθήνας
Τουρισμός και Οικονομική Κρίση

Επιστημονική προσέγγιση στην κρίση από το ΤΕΙ Αθήνας

To ακριβώς αντίθετο με τον απαθή τουρίστα που καθισμένος στην πολυθρόνα του παρακολουθεί ανεπηρέαστος γύρω του έναν ισχυρό κυκλώνα – που κοσμούσε την αφίσα, το πρόγραμμα και την πρόσκληση – […]

To ακριβώς αντίθετο με τον απαθή τουρίστα που καθισμένος στην πολυθρόνα του παρακολουθεί ανεπηρέαστος γύρω του έναν ισχυρό κυκλώνα – που κοσμούσε<...> την αφίσα, το πρόγραμμα και την πρόσκληση – έκανε το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Στην ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Οικονομική Κρίση» που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriot με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κοινού και σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού τουρισμού έδειξε το ενδιαφέρον του για τα δρώμενα στον χώρο του τουρισμού, τον οποίο διακονεί επιτυχώς – όπως φαίνεται από τις θέσεις των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας – εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.

Η πρώτη συνεδρία της ημερίδας επιγραφόταν «Τουρισμός και Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα» και περιελάμβανε τρεις εισηγήσεις, αυτή του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Στέλιου Βαρβαρέσου με θέμα «Η Κρίση του Ελληνικού Μοντέλου Τουριστικής Ανάπτυξης», αυτή του Διευθυντή της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, κ. Λουκά Ντούβα με θέμα «Οι Συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης στον Ξενοδοχειακό Κλάδο» και αυτή του Προέδρου του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Γεωργίου Καραμπάτου με θέμα Νέοι Τρόποι Αντιμετώπισης της Κρίσης στην Τουριστική Αγορά». Η συνεδρία αυτή ολοκληρώθηκε με έναν εκτεταμένο διάλογο μεταξύ των παρισταμένων, που γέννησαν οι πραγματικά εμπεριστατωμένες αυτές εισηγήσεις.

Η δεύτερη συνεδρία της ημερίδας σε αντίθεση με την πρώτη επιγραφόταν «Τουρισμός και Διεθνής Οικονομική Κρίση» και περιελάμβανε επίσης τρεις εισηγήσεις, αυτή του Δρα Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.), κ. Χαράλαμπου Τσαρδανίδη με θέμα «Διεθνής Χρηματοπιστωτική Κρίση και Παγκόσμια Διακυβέρνηση», αυτή του πρώην Υπουργού Τουρισμού και Προέδρου του Minoan International College, κ. Νίκου Σκουλά με θέμα «Οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης στον Τουρισμό» και αυτή του Δρα Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Αεροπορικής ΄Ενωσης, κ. Κώστα Ιατρού με θέμα «Διεθνείς Αερομεταφορές και Οικονομική Κρίση». Η συνεδρία αυτή η οποία ολοκλήρωσε την ημερίδα γέννησε σειρά ερωτήσεων από το κοινό και αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας, καθηγητής κ. Περικλής Ν. Λύτρας, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, το ξενοδοχείο Αthens Ledra Marriot, την Traveldailynews.gr και την Aviation News.gr, τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλει το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας για την ακαδημαϊκή και την υλικοτεχνική του αναβάθμιση και ανέφερε, ότι στο άμεσο μέλλον θα διοργανώσει και άλλες σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις.

Τέλος, τόνισε ότι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν έξι σημαντικές επιστημονικές εισηγήσεις, χωρίς συνδικαλιστικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία στον χώρο του τουρισμού. Όλες οι ομιλίες θα βρίσκονται ανηρτημένες τις αμέσως επόμενες ημέρες στη νέα ιστοσελίδα του Τμήματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: www.teiath.gr/sdo/new_tourist_enterprises.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024