Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜνημόνιο συνεργασίας Trinity και Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Μνημόνιο συνεργασίας Trinity και Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Τη δέσμευσή τους να συνδέσουν την πανεπιστημιακή τουριστική παιδεία και εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και να στελεχώσουν τις τουριστικές και ξενοδοχειακέςεπιχειρήσεις με άρτια καταρτισμένα στο τουριστικό μάνατζμεντ διευθυντικά στελέχη, […]

Τη δέσμευσή τους να συνδέσουν την πανεπιστημιακή τουριστική παιδεία και εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και να στελεχώσουν τις τουριστικές και ξενοδοχειακές<...>επιχειρήσεις με άρτια καταρτισμένα στο τουριστικό μάνατζμεντ διευθυντικά στελέχη, επιβεβαίωσαν πρόσφατα σε κοινή συνέντευξη τύπου, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και το Εκπαιδευτικό ίδρυμα Διεθνών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών Trinity.

“Η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με την ποιότητα της τουριστικής εκπαίδευσης που παρέχουμε” είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και πρόσθεσε: “Η τουριστική εκπαίδευση λειτουργεί μακροχρόνια και ως εργαλείο για τη διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης”.

“Κάτω από τις παρούσες συνθήκες του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού η επιβίωση και υγιής ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού απαιτεί παιδεία, εκπαίδευση και κουλτούρα πανεπιστημιακού επιπέδου, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επαγγελματικής κοινότητας. Για αυτό χαιρετίζουμε με χαρά την πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου για στενή συνεργασία μεταξύ μας”, δήλωσε ο κ. Νίκος Σκουλάς, Πρόεδρος του Trinity.

Η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένες κοινές ενέργειες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων στον τομέα του τουρισμού, με κύριο ζητούμενο τη βελτίωση της ποιότητας.

Στα βασικά σημεία του Μνημονίου, περιλαμβάνεται η δέσμευση των μελών της Ένωσης να προσλαμβάνουν, κατά προτεραιότητα, αποφοίτους του Trinity, να υποδέχονται φοιτητές του για πρακτική εξάσκηση, ενώ το Trinity αναλαμβάνει την πραγματοποίηση ερευνητικού έργου και να προσφέρει προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης στο προσωπικό των μελών της Ένωσης.

`Αλλες σημαντικές προβλέψεις της συμφωνίας είναι:

Η Ένωση και το Trinity να επιδιώκουν αμοιβαία και ενεργά τον κοινό στόχο της ανάδειξης και προβολής της ανάγκης για την ύπαρξη και λειτουργία πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στον τουρισμό και τη φιλοξενία και να ενθαρρύνουν:


  • Υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες να εγγράφονται και να παρακολουθούν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Trinity.
  • Στελέχη και υπαλλήλους που απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού, να εγγράφονται στο Trinity και να παρακολουθούν μαθήματα, με καθεστώς μερικής παρακολούθησης (part-time), με στόχο να εμπλουτίσουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ και να βελτιώσουν την επαγγελματική τους αποτελεσματικότητα.
  • Τα μέλη της Ένωσης να παρέχουν υποτροφίες σε ταλαντούχους φοιτητές συμπληρωματικά με εκείνες που προσφέρει το Trinity.
  • Μέλη της Ένωσης που διαθέτουν κατάλληλα ακαδημαϊκά προσόντα και επαγγελματική εμπειρία, να συνεργάζονται ως επισκέπτες – καθηγητές ή ως εισηγητές σε εκπαίδευση σεμιναριακής μορφής.


Υπενθυμίζεται ότι το Trinity είναι ένα Αγγλόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών που λειτουργεί στη Χερσόνησο της Κρήτης, σύμφωνα με τα πρότυπα των καλύτερων Αμερικανικών Πανεπιστημίων και προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης Diploma, και πανεπιστημιακών τίτλων: Associate και Bachelor Degrees, καθώς και Master`s Degree in Hospitality Administration.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024