Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ Κύπρος ανησυχεί για της επιπτώσεις του Σχεδίου Ανάν στον τουρισμό

Η Κύπρος ανησυχεί για της επιπτώσεις του Σχεδίου Ανάν στον τουρισμό

Ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λιλλήκας, σε δηλώσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό η λύση του κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν, είπε ότι στο σχέδιο δεν προβλέπεται ένας κεντρικός συντονιστικός μηχανισμός που θα καθορίζει την γενική πολιτική στα δύο συνιστώντα κρατίδια…

Ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λιλλήκας, σε δηλώσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό η λύση<...> του κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν, είπε ότι στο σχέδιο δεν προβλέπεται ένας κεντρικός συντονιστικός μηχανισμός που θα καθορίζει την γενική πολιτική στα δύο συνιστώντα κρατίδια για το σύνολο της Κύπρου όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της Κύπρου.

Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε ότι η αρμοδιότητα για τον τουρισμό μένει στα δύο κρατίδια και ενδεχομένως να αναπτυχθεί μια διαχωριστική προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό σε ανταγωνιστική βάση που θα δίνει διαφορετικά ίσως και αντιφατικά μηνύματα στους ξένους.

Εσωτερικά, πρόσθεσε, θα αναπτυχθεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο κρατίδια που δεν θα είναι πάνω σε ζητήματα ποιότητας αλλά τιμών, πράγμα που θα πλήξει οικονομικά την Κύπρο και θα αφαιρέσει ουσιαστικούς πόρους.

Μακροπρόθεσμα όμως, είπε ο κ. Λιλλήκας, η επίλυση του Κυπριακού θα έχει ευεργετικά οφέλη διότι θα υπάρξει η ασφάλεια και ο δυναμισμός μιας χώρας που θα βρίσκεται σε διαρκή ειρήνη, καθώς και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ότι αφορά την μελέτη που διεξάγεται για τον τουρισμό, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι αυτή θα είναι έτοιμη στις αρχές Απριλίου, και θα επιτρέψει στη κυβέρνηση να είναι έτοιμη και με προτάσεις για το πως θα αντιμετωπισθούν οι οποιεσδήποτε επιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024