Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Ανοδική η πορεία των προκρατήσεων από όλες τις αγορές – Διευκολύνεται η βίζα των Ρώσων

Κύπρος: Ανοδική η πορεία των προκρατήσεων από όλες τις αγορές – Διευκολύνεται η βίζα των Ρώσων

“Παρουσιάζεται μια σταθερή αύξηση της τάξης του 10% ή και ελαφρώς περισσότερο στις προκρατήσεις, ενώ εκείνο που είναι θετικό είναι το γεγονός ότι όλες οι αγορές μας δείχνουν άνοδο”, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου…

“Παρουσιάζεται μια σταθερή αύξηση της τάξης του 10% ή και ελαφρώς περισσότερο στις προκρατήσεις, ενώ εκείνο που είναι θετικό<...> είναι το γεγονός ότι όλες οι αγορές μας δείχνουν άνοδο”, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για θέματα τουρισμού με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αναλύθηκαν οι τουριστικές εξελίξεις σε όλες τις αγορές, στις οποίες λειτουργούν γραφεία του Οργανισμού.

Μετά τη σύσκεψη σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Φώτης Φωτίου, είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το θέμα της βίζας των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι για το 2003 έφθασαν τις 115.000, ότι “Το σύστημα για την εξασφάλιση βίζας έχει βελτιωθεί σημαντικά και θα παρέχεται χωρίς χρέωση στους Ρώσους τουρίστες μέχρι το 2005”.

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στη Μόσχα, κατά την οποία συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη τουριστικών οργανισμών της Ρωσίας. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, το θέμα της θεώρησης διαβατηρίων και οι επιδράσεις του στις αφίξεις από τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς και οι τρόποι στήριξης της αγοράς αυτής.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουν ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου και εκφράζουν ιδιαίτερη αισιοδοξία για το 2005. Ο κ. Φωτίου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την έκδοση βίζας. Όπως επισήμανε, θα καταβληθούν προσπάθειες για να ξεπεραστούν ορισμένες δυσκολίες που έχουν απομείνει, ιδιαίτερα για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, όπου δεν υπάρχει κυπριακό προξενείο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024