Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Πράσινο Φως από ξένους επενδυτές για αναπτυξιακά έργα του τουρισμού

Κύπρος: Πράσινο Φως από ξένους επενδυτές για αναπτυξιακά έργα του τουρισμού

Επενδυτικό ενδιαφέρον για αναπτυξιακά έργα ειδικών μορφών τουρισμού προβάλλουν οι Αμερικανοί, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου…

Επενδυτικό ενδιαφέρον για αναπτυξιακά έργα ειδικών μορφών τουρισμού προβάλλουν οι Αμερικανοί, ξαφνιάζοντας<...> ευχάριστα τους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Έντονο ενδιαφέρον για το Στρατηγικό Σχέδιο και για τα αναπτυξιακά έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό επέδειξε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Μ. Κλόσον, σε χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΚΟΤ Φώτη Φωτίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, ο Αμερικανός πρέσβης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για συγκεκριμένες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο νησί, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο ναυτικός τουρισμός και ο τουρισμός για γκολφ. Επίσης, μετέφερε το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει Αμερικανοί επενδυτές για αναπτυξιακά έργα και επενδύσεις στην Κύπρο.

Επίσης, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και ο κ. Φωτίου επανέλαβε την ανάγκη για συνεργασία Ε/κ και Τ/κ στην προβολή του τουριστικού προϊόντος σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού.

Ασφάλεια Τουριστών

Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας των τουριστών που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, ο κ. Φωτίου παραδέχθηκε ότι αν αναλάβουν οι κυπριακές εταιρίες την ασφάλειά τους, θα πρέπει να δεχόμαστε μαρτυρίες Τούρκων γιατρών και αστυνομικών και θα προκύψει θέμα έμμεσης αναγνώρισης. Όπως είπε, έχουν ζητηθεί εισηγήσεις από τη Γενική Εισαγγελία και την Κοινοπραξία των Ασφαλιστικών Εταιριών της Κύπρου για την επίλυση του προβλήματος.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΚΟΤ και το Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλλει το τελευταίο διάστημα έντονες και συνεχείς προσπάθειες προς διάφορες κατευθύνσεις για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιεί επαφές με διάφορους παράγοντες του τουρισμού στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Στροφή προς την Κίνα και την Ινδία

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΚΟΤ συναντήθηκε επίσης χθες και με τουριστικούς πράκτορες, τους οποίους ενημέρωσε για την ανάπτυξη της κινεζικής τουριστικής αγοράς και τις δραστηριότητες τις οποίες προγραμματίζει ο Οργανισμός, για να προσελκύσει Κινέζους τουρίστες. Όπως ανέφερε, οι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν σε ομάδες και επισκέπτονται μερικές χώρες μαζί, αντί μόνο μια σε κάθε ταξίδι. Επίσης, δίνουν σημασία στον πολιτισμό και στην κουλτούρα, αντί στον ήλιο και στη θάλασσα και ξοδεύουν αρκετά χρήματα στις διακοπές τους.

Τέλος, ο κ. Φωτίου εμφανίστηκε αισιόδοξος και υπογράμμισε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με συλλογική συνεργασία. Η προσέλκυση Κινέζων τουριστών θα επιτευχθεί σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες όπως είναι η Αίγυπτος και η Ελλάδα, για τη δημιουργία ενός ελκυστικού κοινού τουριστικού πακέτου.

Σύντομα θα συναντηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί των τριών χωρών για την τελική φάση της συνεργασίας. Το νέο πακέτο θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024