Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ΔΟΕ δημιουργεί ολιγοπώλια και ευθύνεται για τις υψηλές τιμές στις πόλεις που οργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ΔΟΕ δημιουργεί ολιγοπώλια και ευθύνεται για τις υψηλές τιμές στις πόλεις που οργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες

Στον αριθμό των δωματίων που παραμένουν αδιάθετα στα ξενοδοχεία της Αθήνας εν` όψει Ολυμπιακών Αγώνων, τις ευθύνες της ΔΟΕ για τις υψηλές τιμές που διαμορφώνονται στις πόλεις που φιλοξενούν Ολυμπιακούς Αγώνες, την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης, το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν 2.000 ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας που μένουν χωρίς έργο κατά τη διάρκεια των Αγώνων αλλά και το νέο ρόλο των γραφείων ταξιδίων και τις σχέσεις τους με τις αεροπορικές εταιρείες αναφέρεται, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου, μιλώντας στον Π.Δ.Υφαντή.

Αδιάθετα παραμένουν ακόμα τουλάχιστον 5.000 δωμάτια σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών της Αθήνας εν` όψει Ολυμπιακών Αγώνων<...>. Αρκετά από αυτά προέρχονται από ακυρώσεις ενώ 2.000 από αυτά προσφέρονται σε ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό μέσω του Γραφείου Πληροφοριών “Athens CVB” που δημιουργήθηκε από τουριστικούς φορείς για να πληροφορεί άμεσα όσους από το εξωτερικό ενδιαφέρονται να βρουν διαθέσιμο δωμάτιο στην Αθήνα εν` όψει Ολυμπιακών.

Επιπλέον 3.000 δωμάτια όλων των κατηγοριών εκτιμάται ότι παραμένουν ακόμα αδιάθετα χωρίς, ωστόσο, οι ξενοδόχοι-ιδιοκτήτες τους να έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής το ίδιο γραφείο ώστε να προσφερθούν και αυτά άμεσα σε ξένους που θέλουν να έλθουν στην Αθήνα τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου, μιλώντας στον Π.Δ.Υφαντή και την ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα TravelDailyNews.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ καταλογίζει ευθύνες στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) κατηγορώντας την ότι, στην προσπάθειά της να διασφαλίσει τα έσοδά της από τους Αγώνες, δημιουργεί ολιγοπώλια στις πόλεις όπου οργανώνονται κάθε φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες με αποτέλεσμα να στρεβλώνεται η αγορά και οι τιμές να εκτινάσσονται στα ύψη.

Σύμφωνα με τον Γ. Ευαγγέλου οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο εμφανίζουν αυτή την περίοδο υστέρηση 12% σε σχέση με πέρυσι ενώ θεωρείται απίθανο να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα στη συνέχεια. Παρ` όλα αυτά ελπίζει ότι οι απώλειες θα περιοριστούν κάτω του -5%.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ αναφέρεται, παράλληλα, στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα 2.000 ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας αφού, ουσιαστικά απέμειναν χωρίς έργο τον Αύγουστο ενώ μιλά για το τέλος εποχής των φθηνών πακέτων στον ελληνικό τουρισμό, τις επιπτώσεις του Internet στον κλάδο των γραφείων ταξιδίων, το νέο ρόλο των τουριστικών γραφείων και τις σχέσεις τους με τις αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στη στήλη “επί της ουσίας” με τον Παναγιώτη Δ.Υφαντή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024