Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΝέες ευκαιρίες για τον τουρισμό της Κύπρου

Νέες ευκαιρίες για τον τουρισμό της Κύπρου

“Σήμερα αυτό που προέχει είναι η ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ώστε η Κύπρος να καθορισθεί στον τουριστικό χάρτη ως ένας προορισμός με ξεχωριστή ταυτότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, που να μπορεί λόγω της εμπειρίας που θα προσφέρει, να αντιμετωπίσει τους πολλούς και φθηνότερους στην τιμή ανταγωνιστές…

“Σήμερα αυτό που προέχει είναι η ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ώστε η Κύπρος<...> να καθορισθεί στον τουριστικό χάρτη ως ένας προορισμός με ξεχωριστή ταυτότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, που να μπορεί λόγω της εμπειρίας που θα προσφέρει, να αντιμετωπίσει τους πολλούς και φθηνότερους στην τιμή ανταγωνιστές. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη αρχίσει μια συστηματική και μεθοδική προσπάθεια και δεν έχω καμιά αμφιβολία πως πολύ σύντομα θα γευτούμε τους πρώτους καρπούς”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εμπορίου,
Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου ο οποίος συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος έγκαιρα και με προγραμματισμό θα αξιοποιήσει τις μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μετά και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη μεριά του θα αδράξει αυτές τις ευκαιρίες καθώς και τις καινούργιες προοπτικές και με ευφάνταστες πρωτοβουλίες θα συμβάλει στην επιτυχή μετάβαση της Κύπρου στη νέα εποχή.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία της κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού για την επεξεργασία και τη διαμόρφωση του δεκαετούς Στρατηγικού Σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη για το οποίο υπάρχει ομοφωνία όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, η πιστή και συνεπής εφαρμογή της Στρατηγικής αυτής έθεσε τα θεμέλια για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στην Κύπρο. Μια τέτοια εξέλιξη εκτός από το ότι θα αναδείξει τα γεωγραφικά, κλιματολογικά και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, θα μεγιστοποιήσει και τα οφέλη από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ενισχύσει το ρόλο της Κύπρου ως γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου δεσμεύθηκε ότι η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει ολόκληρη τη δέσμη μέτρων και προτάσεων που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης δεδομένου ότι η άμεση υλοποίηση της καθίσταται τώρα μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, θα πρέπει και ο ιδιωτικός τομέας να αναλάβει πρωτοβουλίες για να επιφέρει τις τομές που απαιτεί ο στρατηγικός προσανατολισμός που έχει από κοινού αποφασισθεί και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με συλλογική προσπάθεια η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί είναι εφικτή.

Αυξήσεις στον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο του 2004

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τον τουρισμό της Κύπρου τη φετινή χρονιά αφού η περίοδος Ιανουαρίου – Απριλίου σημείωσε αύξηση στις τουριστικές αφίξεις. Παρατήρησε όμως ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει με αυτή την αύξηση και τόνισε ότι όλες οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και τα διεθνή δρώμενα παρακολουθούνται από το Υπουργείο και τον ΚΟΤ με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ η συνεργασία μαζί με το Σύνδεσμο των Πρακτόρων θα συνεχίσει να είναι παραγωγική και δημιουργική ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το νέο περιβάλλον όπως έχει δημιουργηθεί.

Ο ΚΟΤ, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με τους μεγάλους Τουριστικούς Οργανισμούς του εξωτερικού και βολιδοσκοπήθηκε η δική τους πρόθεση όσον αφορά τα κατεχόμενα, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Κλείνοντας ο κ. Λιλλήκας επισήμανε ότι πρωταρχικής σημασίας για τους Οργανωτές Ταξιδίων του εξωτερικού όπως και για την κυβέρνηση είναι η διασφάλιση των επιπέδων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024