Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο Ηράκλειο υποδέχθηκε το 'Princess Emerald' της Princess Cruises
Κρουαζιέρα

Το Ηράκλειο υποδέχθηκε το 'Princess Emerald' της Princess Cruises

Η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι ο μοναδικός τομέας της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης, στον οποίο έχει επιτευχθεί ο 12μηνος τουρισμός, δηλαδή μια πλήρης επέκταση της τουριστικής περιόδου με αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριοθεωρεί η διοίκηση του ΟΛΗ.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2015 κατέπλευσε για τέταρτη φορά έως τώρα το κρουαζιερόπλοιο “Princess Emerald” της Princess Cruises με 3.127 επισκέπτες και 1.100 άτομα πλήρωμα, ερχόμενο από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό αυτό της Ρόδου και το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι από τις 06:00 έως τις 18:00.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που οργανώθηκε με τη βοήθεια εθελοντών, προσφέροντας μαθήματα ελληνικής και κρητικής κουζίνας, κερνώντας ποικιλία κρητικών παραδοσιακών εδεσμάτων, προσφορά του Ομίλου Καλαθάκη και των Σχολών Kappa Studies, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά, τη συμμετοχή και υποστήριξή τους. Η εκδήλωση ήταν πλαισιωμένη με πλούσιο μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά κρητικά και μοντέρνα ακούσματα, με ‘flash mob’s events’ από εθελοντές χορευτές, τα οποία ενθουσίασαν τους επισκέπτες και κέρδισαν την συμμετοχή τους. Το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η εμφάνιση κατά την αναχώρηση του πλοίου της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου η οποία παρουσίασε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ στους επιβαίνοντες τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου, εκδήλωση που έτυχε μεγάλης αποδοχής.

Οι εκδηλώσεις αυτές σχεδιάστηκαν στα πλαίσια της γενικότερης αναπτυξιακής στρατηγικής με απώτερο στόχο την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, της κρητικής φιλοξενίας, της ιστορίας, του ταπεραμέντου και της ιδιοσυγκρασίας μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Η. κ. Ιωάννης Μπρας, στις δηλώσεις του τονίζει τη σημασία αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών, της διασύνδεσης της κρουαζιέρας με την τοπική οικονομία, της διασύνδεσης των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της, ενέργειες οι οποίες σκοπό έχουν να αναδείξουν την Κρήτη και το Ηράκλειο ως μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, να επιτύχουν ταυτόχρονα την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για την αύξηση των εσόδων του από την κρουαζιέρα, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η κρουαζιέρα εξαρτάται κατά ένα μέρος από την τουριστική ελκυστικότητα του προορισμού, οπότε δε νοείται ανάπτυξη ενός λιμένα κρουαζιέρας, χωρίς την παράλληλη ανάδειξη της πόλης, των προϊόντων, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου έχοντας επίσης ως αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία.

Η συνολική στρατηγική του Οργανισμού που συνδυάζει παρεμβάσεις βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας των χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμένος με στοχευμένη ενίσχυση των κρίσιμων υποδομών του, αλλά και παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη βάση του “τουρισμού εμπειρίας”, σε κάθε επισκέπτη της πόλης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους κλάδους που εμπλέκονται στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, έτσι και το 2015, η διοίκηση του ΟΛΗ εκτιμά ότι η συνολική ετήσια κίνηση πλοίων/επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου θα βρίσκεται στα προσδοκόμενα και προβλεπόμενα επίπεδα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό (Νοέμβριος 2014), παρά τη γεωπολιτική αστάθεια της περιοχής και την περίοδο οικονομικής αστάθειας που διένυσε η χώρα (capital controls, κ.λπ.). Συγκριτικά αποτελέσματα στην κρουαζιέρα θα βγουν στο τέλος του έτους, καθώς οι ιδιαιτερότητες του κάθε μήνα αλλάζουν κάθε χρόνο.

Η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι ο μοναδικός τομέας της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης, στον οποίο έχει επιτευχθεί ο 12μηνος τουρισμός. Δηλαδή μια πλήρης επέκταση της τουριστικής περιόδου με αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, τόσο λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της ασφάλειας που παρέχει το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και λόγω της ανάδειξης αυτού του πλεονεκτήματος (σε αντίθεση με άλλα λιμάνια βορειότερα του άξονα Βαρκελώνη – Πειραιάς) από την διοίκηση του Ο.Λ.Η.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023
23/11/2023
22/11/2023
21/11/2023