Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοΐας θα οδηγήσει σε διαφοροποιημένα τιμολόγια προσιτά σε όλους

Η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοΐας θα οδηγήσει σε διαφοροποιημένα τιμολόγια προσιτά σε όλους

Οι Έλληνες ακτοπλόοι, συμμετέχοντας στο χτεσινό Συμβούλιο Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με θέμα τις `Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες`, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, πρότειναν για μια […]

Οι Έλληνες ακτοπλόοι, συμμετέχοντας στο χτεσινό Συμβούλιο Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με θέμα τις<...> `Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες`, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, πρότειναν για μια ακόμη φορά ως λύση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η σημερινή ελληνική ακτοπλοΐα, την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου. Μάλιστα, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι πρόσφατα, σε συνέντευξη τύπου, είχαν απειλήσει ακόμη και με δέσιμο των πλοίων τους, εάν δεν τροποποιηθεί ο νόμος 2932/2001 ώστε να γίνει συμβατός με το Ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/1992 και να αποφευχθεί η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας έχει επανειλημμένως υποστηρίξει, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής` ότι τα ακριβά εισιτήρια είναι ένας μύθος, την ίδια στιγμή που η ακτοπλοΐα επιβαρύνεται από το σημαντικά αυξημένο κόστος των καυσίμων, ενώ επιβαρυντικά λειτουργούν και μία σειρά άλλων υποχρεώσεων που θέτει στις εταιρίες η νομοθεσία”.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης εκτιμούν ότι “η πλήρη απελευθέρωση δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των ναύλων, αλλά σε διαφοροποιημένα τιμολόγια προσιτά σε όλους.

Επίσης, οι Έλληνες ακτοπλόοι δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για αφανισμό του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου την επόμενη δεκαετία, σε περίπτωση που συνεχιστεί ο κρατικός παρεμβατισμός. Αφού, όπως αναφέρουν, “μέχρι το 2010 πρόκειται να αποσυρθούν πάνω από 60 πλοία λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας τα οποία δύσκολα θα αντικατασταθούν με τις σημερινές συνθήκες και το διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και την οικονομική κατάσταση των ακτοπλοϊκών εταιριών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024