Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣε πώληση των Princesa Marissa και Serenade προχωρά η Louis Cruise Lines

Σε πώληση των Princesa Marissa και Serenade προχωρά η Louis Cruise Lines

Στην πώληση των δύο παλαιότερων κρουαζιεροπλοίων της, Princesa Marissa και Serenade, προχωρά η Louis Cruise Lines, στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πολιτικής της για ανανέωση και αναδιοργάνωσητου στόλου της. Από πολύ […]

Στην πώληση των δύο παλαιότερων κρουαζιεροπλοίων της, Princesa Marissa και Serenade, προχωρά η Louis Cruise Lines, στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πολιτικής της για ανανέωση και αναδιοργάνωση<...>του στόλου της.

Από πολύ νωρίς ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού κέντρισε το ενδιαφέρον του Ομίλου Louis. Μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος της περιόδου εκείνης, η Louis ναυλώνει πλοία, μεταφέροντας Κυπρίους στη Νότια Αφρική και την Αυστραλία. Στη συνέχεια αντιπροσωπεύει στην Κύπρο τις μεγαλύτερες Ελληνικές, Γαλλικές και άλλες ατμοπλοϊκές εταιρίες. Η αφετηρία αυτή και οι δραστηριότητες του Ομίλου στις θαλάσσιες μεταφορές αποτέλεσαν τα θεμέλια της Louis Cruise Lines, η οποία ιδρύθηκε το 1986 με την αγορά του κρουαζιεροπλοίου Princesa Marissa.

Το Princesa Marissa υπήρξε το πρώτο ιδιόκτητο κρουαζιερόπλοιο του Ομίλου, οι υπηρεσίες του οποίου ανέδειξαν την εταιρία σε πρωτοπόρο στην ανάπτυξη 2-ήμερων και 3-ήμερων κρουαζιέρων από την Κύπρο στη Ρόδο, Αγίους Τόπους, Αίγυπτο, Βηρυτό και Συρία, καθώς και των πολυήμερων κρουαζιέρων στoν Πειραιά και τα ελληνικά νησιά. Η συμβολή του Princesa Marissa στην τοποθέτηση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας ήταν καταλυτική, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Louis Cruise Lines, που σήμερα αποτελεί την 5η εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο με ηγετική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο και την αγορά κρουαζιέρας της Ευρώπης.

Στα 22 χρόνια κατά τα οποία το Princesa Marissa πραγματοποίησε προγράμματα κρουαζιέρας από το λιμάνι της Λεμεσού, πέραν των 1.300.000 επιβατών από πολλές χώρες ταξίδεψαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ αυτών, εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν για πρώτη φορά την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους. Η Louis Cruise Lines αποχαιρετά το πρώτο της πλοίο χαιρετίζοντας την πολυσήμαντη και πολυετή του προσφορά, όχι μόνο στην εταιρία, αλλά τον Κυπριακό τουρισμό και την οικονομία του τόπου εν γένει. Η Louis θεωρεί την πώληση του Princesa Marissa σαν το κλείσιμο του πρώτου κεφαλαίου και την πρόσφατη αγορά των κρουαζιεροπλοίων νέας γενιάς Norwegian Dream και Norwegian Majesty την αρχή του δεύτερου κεφαλαίου στην ιστορία της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024