Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileEurostat: Πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχουν οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις της Ε.Ε.

Eurostat: Πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχουν οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις της Ε.Ε.

Τη διευρυμένη χρήση της τεχνολογίας στον τομέα του τουρισμού αποδεικνύουν τα στοιχεία, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσίατης Ε.Ε. – Eurostat, τα οποία κατέδειξαν ότι το 2004 περισσότερες […]

Τη διευρυμένη χρήση της τεχνολογίας στον τομέα του τουρισμού αποδεικνύουν τα στοιχεία, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία<...>της Ε.Ε. – Eurostat, τα οποία κατέδειξαν ότι το 2004 περισσότερες από 9 στις 10 επιχειρήσεις ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (93,2%).

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου από επιχειρήσεις που ανήκουν σε άλλους οικονομικούς τομείς, το οποίο ανέρχεται στο 88,9%. Η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Πολίτης`, φαίνεται να συμβαδίζει με το ρεύμα αυτό, αφού το 90,8% των επιχειρήσεων που προσφέρουν τουριστικά καταλύματα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έναντι του 82,3% των υπόλοιπων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τώρα στο είδος πρόσβασης στο Διαδίκτυο, το χαμηλό ποσοστό ευρυζωνικής πρόσβασης στις κυπριακές επιχειρήσεις, αντικατοπτρίζεται και στην τουριστική βιομηχανία. Μόλις 4 στις 10 επιχειρήσεις με τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο διαθέτουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αναλογία που είναι η όγδοη χαμηλότερη από τα 25 κράτη – μέλη της Ε.Ε..

Τέλος, όπως απέδειξε η έρευνα, οι Ευρωπαίοι τουριστικοί επιχειρηματίες δίνουν μεγάλη σημασία στις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει το Διαδίκτυο στη δουλειά τους και για αυτό οι περισσότεροι (82,3%) διαθέτουν και την προσωπική τους ιστοσελίδα, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να διαφημίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, προσελκύοντας κατ` αυτό τον τρόπο πελάτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024