Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜείωση της ρωσικής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα
Τάσεις

Μείωση της ρωσικής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα

Η Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε μείωση 50% στις πτήσεις τσάρτερ για το φετινό καλοκαίρι πτήσεις, σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αφορούν σε τουριστικές αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια, 1,4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2013, ενώ ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 1,15 εκατ. το 2014.

Η θερινή τουριστική περίοδος έχει αρχίσει στη χώρα, όμως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ανέφεραν σημαντική μείωση των τουριστών που φθάνουν από τη Ρωσία. Η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία στην Ελλάδα θα μπορούσε να μειωθεί κατά 35-40% φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διευθυντή του οργανισμού Tez Tour κ. Δημήτρη Χαριτίδη, όπως αναφερει το eTurboNews.

Η Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε μείωση 50% στις πτήσεις τσάρτερ για το φετινό καλοκαίρι πτήσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αφορούν σε τουριστικές αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια, 1,4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2013, ενώ ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 1,15 εκατ. το 2014.

Ωστόσο, η Ελλάδα και η Κύπρος εξακολουθούν να παραμένουν σταθεροί τουριστικοί προορισμοί για τους Ρώσους σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η κατάσταση στην Κύπρο θεωρείται ακόμα πιο σταθερή, δεδομένου ότι οι Ρώσοι πολίτες δε χρειάζεται να εκδώσουν βίζα Σένγκεν, η οποία είναι γνωστό ότι αποτελεί μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά μια τοπική, κυπριακή βίζα, που απαιτεί λιγότερη ταλαιπωρία.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχω ακούσει πολλά από τους συναδέλφους μου και από άλλους φορείς που διαμαρτύρονται για τις σημαντικές καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη διαδικασία έκδοσης βίζα για φέτος, αλλά το γραφείο μας δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα”, δήλωσε ο κ. Χαριτίδης. “Δυστυχώς, γνωρίζω επίσης ότι οι Ρώσοι συνήθιζαν να εκδίδουν θεωρήσεις για ένα χρόνο ή και περισσότερο. Ωστόσο, φέτος έχουν ως επί το πλείστον εκδόσει βίζες διάρκειας 3 ή 6 μηνών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024