Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒρετανικό Foreign Office: Ισπανία, Γαλλία πιο επικίνδυνες χώρες από την Ελλάδα για τους τουρίστες
Τάσεις

Βρετανικό Foreign Office: Ισπανία, Γαλλία πιο επικίνδυνες χώρες από την Ελλάδα για τους τουρίστες

Το βρετανικό Foreign Office αποκαλύπτει τους κινδύνους για τους Βρετανούς τουρίστες στους αγαπημένους τους προορισμούς. Οι χώρες με το υψηλότερο ρίσκο για τους επισκέπτες τους είναι, μεταξύ άλλων, η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος – αν και δεν είναι όλες οι περιοχές των χωρών αυτών επικίνδυνες.

Χιλιάδες παραθεριστές προσπαθούν αν ακυρώσουν τις διακοπές τους ύστερα από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τυνησία και είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς τουλάχιστον 30 Βρετανούς τουρίστες. Και η Γαλλία αντιμετώπισε χάος πριν μερικές μέρες, με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ύστερα από την ανακάλυψη ενός άνδρα αποκεφαλισμένου σε εργοστάσιο, σε μια επίθεση που εικάζεται ως “τρομοκρατική”, στα νότια της πόλης Lyon.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιες χώρες βρίσκονται, κατά το υπουργείο, σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Η Ευρώπη και οι γύρω από αυτήν περιοχές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Βρετανούς τουρίστες, αλλά ορισμένςες περιοχές έχουν κατηγοριοποιηθεί ως υψηλού κινδύνου, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτές. Οι χώρες με το υψηλότερο ρίσκο για τους επισκέπτες τους είναι, μεταξύ άλλων, η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος – αν και δεν είναι όλες οι περιοχές των χωρών αυτών επικίνδυνες.

Αν και σε δεινή οικονομική κατάσταση, εν μέσω capital control και κλειστών τραπεζών, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από χαμηλό ρίσκο επισκεψιμότητας.

Η διεθνής μηχανή αναζήτησης πτήσεων Skyscanner ανέφερε ότι την περίοδο 29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου, μία εβδομάδα κατά την οποία οι τράπεζες ήταν κλειστές στην Ελλάδα και υπηρχε ανώτατο όριο ανάληψης στα 60 ευρώ για τους Έλληνες πολίτες, οι αναζητήσεις για τη χώρα εμφάνισαν άνοδο 16% σε σχέση με την προηγουμενη εβδομάδα, και αύξηση 13% σε ετήσια βάση.

Η ιστοσελίδα online κράτησης ξενοδοχείων Trivago ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για την Ελλάδα κατά τον Ιούνιο ήταν αυξημένες κατά 15% σε σχέση με τον Μάιο και στο ίδιο επίπεδο με τα ποσοστά του Ιουνίου 2014.

Αν και οι τάσεις στις αναζητήσεις δε “μεταφράζονται” απαραίτητα σε κρατήσεις, τα τελευταία στοιχεία από τη βρετανική εταιρεία αναλύσεων GfK Ascent, υποδηλώνουν ότι οι πωλήσεις από πακέτα διακοπών στην Ελλάδα για την περίοδο 01/01/2015 – 27/06/2015 είναι ανοδικές κατά 2% σε ετήσια βάση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024