Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΈρευνα του Γραφείου Τουρισμού Αυστραλίας για τις διακοπές των εργαζομένων

Έρευνα του Γραφείου Τουρισμού Αυστραλίας για τις διακοπές των εργαζομένων

Έρευνα για τις διακοπές των εργαζομένων και κατά πόσο κάνουν χρήση της άδειας που τους αναλογεί πραγματοποίησε το Γραφείο Τουρισμού της Αυστραλίας, στην οποίασυμμετείχαν περίπου 300.000 εργαζόμενοι. Τα αποτελέσματα της […]

Έρευνα για τις διακοπές των εργαζομένων και κατά πόσο κάνουν χρήση της άδειας που τους αναλογεί πραγματοποίησε το Γραφείο Τουρισμού της Αυστραλίας, στην οποία<...>συμμετείχαν περίπου 300.000 εργαζόμενοι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά, καθώς το 60% των εργαζομένων δεν παίρνουν όλη την ετήσια άδεια τους, το ένα τρίτο δεν παίρνουν καθόλου άδεια, ενώ σε 61% οφείλεται άδεια οχτώ εβδομάδων.

Ωστόσο, τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι συμφωνούν στο ότι να πάρουν ένα μέρος από την συσσωρευμένη άδεια είναι θετικό, για την επιχείρηση αλλά και τους ίδιους. Διευθυντικά στελέχη του Γραφείου Τουρισμού Αυστραλίας εκτιμούν ότι αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να πάρουν 20% από την άδεια που τους οφείλεται, η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την οικονομία της Αυστραλίας με 20 δισ. δολάρια. Όπως υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής Τουρισμού στην Αυστραλία, κ. Σκοτ Μόρισον, “η συσσώρευση αδειών έχει μεγάλες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την οικονομία της χώρας κατ` επέκταση”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εκείνοι που συνήθως δεν παίρνουν κανονικά την άδειά τους είναι άντρες, ειδικά σε μεγάλους οργανισμούς, οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι, οι μεγαλόμισθοι, οι οικογενειάρχες και οι προϊστάμενοι. Οι λόγοι για τους οποίους δεν παίρνουν την άδειά τους, είναι οικογενειακές υποχρεώσεις, έλλειψη χρόνου να οργανώσουν τις διακοπές τους και ανησυχία για τη δουλειά τους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Γραφείο Τουρισμού της Αυστραλίας και 12 υπάλληλοι που συμμετείχαν στην έρευνα ξεκίνησαν μια πιλοτική εκστρατεία στα μέσα της περασμένης εβδομάδας με το σλόγκαν `Δεν υπάρχει ζωή χωρίς διακοπές`, με απώτερο στόχο να `ταρακουνήσουν` τους εργαζόμενους και να τους πείσουν να κάνουν διαλείμματα από τη δουλειά τους, καθώς η ξεκούραση είναι απαραίτητη για την υγεία τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024