Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςForwardKeys: 'Η ελληνική προθυμία για εμβολιασμένους τουρίστες επιβραβεύεται με υψηλές κρατήσεις'
Έρευνα

ForwardKeys: 'Η ελληνική προθυμία για εμβολιασμένους τουρίστες επιβραβεύεται με υψηλές κρατήσεις'

Έρευνα για τους πιο 'ανθεκτικούς' προορισμούς στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι αποκαλύπτει ότι 7 από τις 10 κορυφαίες πόλεις είναι ελληνικές, με τη Μύκονο στην κορυφή της λίστας.

Η τελευταία έρευνα από την ForwardKeys αποκαλύπτει ότι οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών. Δύο προορισμοί, η Ελλάδα και η Ισλανδία, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα υποδεχθούν τους εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, είδαν τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται δραματικά από τη στιγμή των ανακοινώσεων τους.

Τρεις αγορές-πηγές, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εκστρατείες εμβολιασμού βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, έχουν επίσης δει τις εξερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται πιο άμεσα από οπουδήποτε αλλού.

Η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έχει ανοίξει τον δρόμο όσον αφορά στην ανακοίνωση της προθυμίας να καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, περάσει τεστ COVID-19 ή αναρρώσει από την ασθένεια.

Αυτή η δημόσια θέση επιβραβεύθηκε με κρατήσεις πτήσεων από μεγάλες αγορές εξερχόμενου τουρισμού, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Για παράδειγμα, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι – τόσο πολύ, που τα επιβεβαιωμένα εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου βρίσκονται σήμερα +12% μπροστά, από εκείνα στην αντίστοιχη στιγμή το 2019.

Επιπλέον, ανάλυση των πιο “ανθεκτικών” προορισμών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι αποκαλύπτει ότι 7 από τις 10 κορυφαίες πόλεις είναι ελληνικές, με το νησί της Μυκόνου να ηγείται της λίστας, με τις καλοκαιρινές κρατήσεις να ανέρχονται σήμερα στο 54,9% του αντίστοιχου σημείου, προ πανδημίας.

Ακολουθεί το ισπανικό νησί της Ίμπιζα, όπου οι κρατήσεις ανέρχονται στο 49,2%. Οι επόμενοι 8 προορισμοί κατά σειρά ανθεκτικότητας είναι τα Χανιά 48,9%, η Σαντοτρίνη 48,1%, η Κέρκυρα 47,5%, η Θεσσαλονίκη 43,7%, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία 41,2%, το Ηράκλειο 36,6%, η Αθήνα 33,2% και το Φάρο στην Πορτογαλία 32,8%.

Η συσχέτιση μεταξύ των ανακοινώσεων χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών και των κρατήσεων αποδεικνύεται επίσης πολύ έντονα και από τα εισιτήρια πτήσεων που εκδίδονται από τις ΗΠΑ προς την Ισλανδία. Στις 26 Μαρτίου, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι όλοι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς εισόδου και το επίπεδο των εκδοθέντων εισιτηρίων αυξήθηκε στο 158% αυτού που ήταν τη διάρκεια της αντίστοιχης εβδομάδας το 2019.

Ο συσχετισμός μεταξύ των ποσοστών εμβολιασμού και των εξερχόμενων ταξιδιών είναι ισχυρός, καθώς οι καταναλωτές κερδίζουν έτσι εμπιστοσύνη. Οι κρατήσεις προς την Ευρώπη από το Ισραήλ, που έχει εμβολιάσει πάνω από το 60% του πληθυσμού του, επί του παρόντος είναι στο 63% των επιπέδων του 2019 και οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει εμβολιάσει πάνω από το 52%, είναι στο 32% των επιπέδων του 2019.

Ο Olivier Ponti, VP Insights της ForwardKeys σχολιάζει: “Οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το ‘κλειδί’ για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών, καθώς οι χώρες που κάνουν σαφείς υποσχέσεις για να καλωσορίσουν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες επιβραβεύονται από σημαντικές αυξήσεις στις κρατήσεις πτήσεων. Βλέπουμε μια αναζωπύρωση της εμπιστοσύνης στα εξερχόμενα ταξίδια από χώρες όπου υπήρξε επίσης επιτυχημένη διάθεση εμβολίων για τον COVID-19. Από εμπορική άποψη, οι προοπτικές είναι πιθανό να είναι λίγο καλύτερες από τους αριθμούς που απεικονίζονται, επειδή οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Επιπλέον, εάν οι περιορισμοί μειώνονται τόσο στις αγορές-πηγές όσο και στους προορισμούς, υπάρχουν λόγοι για περαιτέρω αισιοδοξία, επειδή υπάρχει έντονη ζήτηση και, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν κρατήσεις σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα από ό,τι στο παρελθόν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024