Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε ευρωπαϊκό έλεγχο η ρύθμιση για τη νέα ΟΑ πριν την κατάθεση της στην ελληνική βουλή

Σε ευρωπαϊκό έλεγχο η ρύθμιση για τη νέα ΟΑ πριν την κατάθεση της στην ελληνική βουλή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να της υποβάλει προς έλεγχο τη νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να της υποβάλει προς έλεγχο τη νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία<...> της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, πριν από την κατάθεσή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνει τηλεγράφημα του Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να εξετάσει εάν η ρύθμιση είναι σύμφωνη με τους κανόνες περί ανταγωνισμού.

Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής απαντά ότι η κυβέρνηση, η οποία έχει επικοινωνία με την Κομισιόν, δρα μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Ε.Ε.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Διονύσης Καλόφωνος, χαρακτήρισε αναμενόμενη την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δια του εκπροσώπου της κατέστησε σαφές ότι θα μελετήσει αν τα σχέδια δημιουργίας της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΝΟΑ, είναι σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλόφωνος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το θέμα της Ολυμπιακής, καθώς εμπίπτει στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού. Επίσης, ανέφερε ότι η δημιουργία της ΝΟΑ, θέμα το οποίο θα απασχολήσει το ελληνικό κοινοβούλιο εντός του Αυγούστου, γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με όρους αγοράς και νομιμότητας, ενώ το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία έχει ανταλλάξει δεκάδες επιστολές. Παράλληλα, το υπουργείο έχει χρησιμοποιήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να δομηθεί αυτό το σχέδιο, με σεβασμό στους νόμους του κράτους, αλλά και στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κωλύματα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί το σχέδιο δημιουργίας της ΝΟΑ, γίνεται με βάση τις αρχές που διέπουν μια ιδιωτική επένδυση, καθώς η νέα εταιρία χρησιμοποιεί τα κεφάλαιά της και δεν επιχορηγείται από το κράτος, ενώ στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Η διαδικασία αυτή, πρόσθεσε, γίνεται με αργά και σταθερά βήματα, ώστε να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα.

Ο κ. Καλόφωνος διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το σχέδιο, ιδρύεται μια εταιρία που θα αφορά μόνο το πτητικό έργο, ενώ οι άλλες δραστηριότητες της παλιάς Ολυμπιακής, όπως η τεχνική βάση, το Cargo και άλλα, θα οργανωθούν σαν αυτόνομες εταιρίες, στο πλαίσιο του κράτους, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024