Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚαλλιόπη Βέττα: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πληρώνουν την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιόπη Βέττα: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πληρώνουν την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησης

Η βουλευτής Καλλιόπη Βέττα έθεσε ερωτήματα για τις καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων σε εποχικούς εργαζομένους τουρισμού και επισιτισμού, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση.

Η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και τομεάρχης τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και την υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Μαύρα» Χριστούγεννα για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό –επισιτισμό εξαιτίας της αδικαιολόγητα μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του Δώρου Χριστουγέννων. Άμεση ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση χρονικής επέκτασης του επιδόματος ανεργίας και λήψης μέτρων αντιμετώπισης της εκτεταμένης εργοδοτικής παραβατικότητας»

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 25 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., καταγράφεται το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό με την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στην εστίαση με την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, περίπου 2.500 εργαζόμενοι στον τουρισμό βρεθήκαν αντιμέτωποι με καθυστέρηση 3 μηνών στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, ενώ πάνω από 150.000 εργαζόμενοι στην εστίαση δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η αδράνεια και η ανικανότητα του υπουργείου Εργασίας, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.), και την αποψίλωση της Επιθεώρησης Εργασίας δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις και ναρκοθετημένο περιβάλλον για άνεργους και εργαζόμενους.

Τέλος, με την ερώτηση θίγεται το θεσμικό ζήτημα της αναγκαίας επέκτασης του επιδόματος ανεργίας από 3 σε 5 μήνες, ώστε να στηριχτούν οι εργαζόμενοι του κλάδου που βρίσκονται αντιμέτωποι με μακρά περίοδο ανεργίας.

Ως εκ τούτου, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθενται να προχωρήσουν στην χρονική επέκταση στους 5 μήνες του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό – επισιτισμό και αν ναι, πότε θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση;

2. Ποια μέτρα θα λάβουν για την στελέχωση της Δ.ΥΠ.Α με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μην μένει κανένας άνεργος χωρίς εισόδημα λόγω καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος ανεργίας;

3.Τι προτίθενται να πράξουν για την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση της εκτεταμένης εργοδοτικής παραβατικότητας στο χώρο της εστίασης ως προς την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024