Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΣτη διάθεση του κοινού 3 επιπλέον σταθμοί του Μετρό
Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Στη διάθεση του κοινού 3 επιπλέον σταθμοί του Μετρό

Ξεκίνησε χτες η λειτουργία της επέκτασης του Μετρό προς το Αιγάλεω, με τους τρεις νέους σταθμούς (Κεραμεικός, Ελαιώνας, Αιγάλεω) να είναι πλέον στη διάθεση του επιβατικού κοινού. Το 2008 αναμένεται […]

Ξεκίνησε χτες η λειτουργία της επέκτασης του Μετρό προς το Αιγάλεω, με τους τρεις νέους σταθμούς (Κεραμεικός, Ελαιώνας, Αιγάλεω) να είναι πλέον στη διάθεση του επιβατικού κοινού. Το 2008 αναμένεται η παράδοση του σταθμού Χαϊδαρίου και στη συνέχεια δύο<...>ακόμη σταθμοί στο Περιστέρι (Περιστέρι και Ανθούπολη), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 3 από Χαϊδάρι προς Πειραιά, στην οποία περιλαμβάνονται οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Με τους τρεις νέους σταθμούς προς το Αιγάλεω, υπολογίζεται πως θα εξυπηρετούνται καθημερινά 80.000 επιβάτες, ενώ η διαδρομή των 4,2 χλμ. από το Αιγάλεω έως το Σύνταγμα θα διανύεται μόλις σε 7 λεπτά. Επίσης, τα Δυτικά Προάστια της Αθήνας θα συνδέονται πλέον απευθείας με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, χωρίς ούτε καν αλλαγή γραμμής.

“Η λειτουργία των 3 νέων σταθμών του Μετρό από μόνη της”, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, “αλλάζει δραστικά την εικόνα σε υποβαθμισμένες σήμερα περιοχές, όπως π.χ. ο Ελαιώνας. Αρκεί να αναφέρουμε μόνο την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στους Σταθμούς Αιγάλεω και Ελαιώνα, που θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητο πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες“.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως δίπλα από την πλατεία του Αιγάλεω θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 400 θέσεων και στη συνέχεια θα διαμορφωθεί μία μεγάλη ενιαία πλατεία. Η σχετική μελέτη έχει ήδη αρχίσει, ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, ενώ στο πρόγραμμα είναι η κατασκευή χώρων στάθμευσης και στους άλλους δύο νέους σταθμούς. Μάλιστα, για τον Κεραμεικό όπου θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης περίπου 300 θέσεων, ο ανάδοχος θα αναδειχθεί εντός του Ιουνίου.

“Το σπουδαιότερο όμως είναι” ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός “ότι και οι τρεις νέοι Σταθμοί, διακρίνονται για την υψηλή αισθητική τους και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των χώρων τους. Οι εντυπωσιακοί γυάλινοι θόλοι στις οροφές των σταθμών που επιτρέπουν το φυσικό φως να διαχέεται, καθώς και όλα τα υλικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία κάθε Σταθμού που συμπληρώνονται αρμονικά μεταξύ τους, συνθέτουν μια εικόνα σύγχρονης αισθητικής και καθιστούν τους 3 νέους Σταθμούς σημεία αναφοράς για τα Δυτικά Προάστια. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τα ειδικά σχεδιασμένα έργα σύγχρονης τέχνης που θα κοσμήσουν τον κάθε Σταθμό καθώς και τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους όπου θα αναδειχθούν τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές, είμαι βέβαιος ότι όλοι θα νοιώσουν υπερήφανοι από το αποτέλεσμα της υψηλής αισθητικής που θα αντικρίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς τα Δυτικά Προάστια. Στο σημείο αυτό, θέλω να συγχαρώ τρεις σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, το Γιάννη Μπουτέα, το Γεώργιο Λαζόγκα και την Οπυ Ζούνη, των οποίων έργα θα κοσμούν τους σταθμούς -ήδη, το πρώτο είναι έτοιμο στο σταθμό του Κεραμεικού”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024