Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΥΜΕ: Εγκαινιάστηκε χτες ο νέος σταθμός προαστιακού στην Πεντέλη
Φθηνότερα τα εισιτήρια

ΥΜΕ: Εγκαινιάστηκε χτες ο νέος σταθμός προαστιακού στην Πεντέλη

Τα εγκαίνια του νέου σταθμού του προαστιακού «Πεντέλης» έκανε χτες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Ο σταθμός βρίσκεται στη συμβολή της Αττικής Οδού με τη Λεωφόρο Πεντέλης […]

Τα εγκαίνια του νέου σταθμού του προαστιακού «Πεντέλης» έκανε χτες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Ο σταθμός βρίσκεται στη συμβολή της Αττικής Οδού με τη Λεωφόρο Πεντέλης και έχει εισόδους εκατέρωθεν<...>της λεωφόρου. Εκτιμάται ότι σε πρώτο στάδιο θα εξυπηρετεί περίπου δύο χιλιάδες επιβάτες ημερησίως.

Κατά την επίσκεψη του στο νέο σταθμό ο κ Λιάπης επεσήμανε: “Ο Προαστιακός έχει πραγματικά αγκαλιαστεί από το επιβατικό κοινό και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη πληρότητα που έχουν πλέον οι συρμοί. Καθημερινά εξυπηρετεί περισσότερους από 15 χιλιάδες επιβάτες με 120 δρομολόγια και διευρυμένο πλέον ωράριο. Με το νέο σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο για τα Βόρεια Προάστια, εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα οι επιβάτες των περιοχών Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης και Αμαρουσίου, καθώς αποκτούν μια καινούργια πρόσβαση στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Βελτιώνεται έτσι η καθημερινότητα των πολιτών που έχουν πλέον πιο αξιόπιστες, γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις εντός και εκτός του αστικού ιστού. Ο Προαστιακός συνεχίζει να επεκτείνεται. Τον προσεχή μήνα θα φτάσει στον Πειραιά, τον Ιούνιο στο Κιάτο και το επόμενο έτος στη Χαλκίδα”.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρθηκε επίσης στον εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής για τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς για τους τρείς σταθμούς της Ανατολικής Αττικής: Παλλήνη, Κάντζα & Κορωπί. “Όπως είχα δεσμευθεί στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής”, ανέφερε σε δηλώσεις του “μειώνουμε από 1η Μαρτίου τις τιμές των εισιτηρίων σε Προαστιακό και Μετρό για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Για να τους δώσουμε ένα ακόμη κίνητρο να αφήσουν τα ΙΧ και να επιβιβασθούν στις αστικές συγκοινωνίες”. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε “μειώνεται το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής από 3 ευρώ σε 1,80 ευρώ. Ορίζονται οι τιμές των εισιτηρίων από το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας μεταξύ δύο ενδιάμεσων διαδοχικών σταθμών (Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί) σε 1 ευρώ. Υπό συζήτηση, πρόσθεσε, βρίσκεται και η έκδοση ειδικής κάρτας για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ώστε να παραμείνει η τιμή του εισιτηρίου από τους 3 σταθμούς (Παλλήνη, Κάντζα , Κορωπί ) προς το Αεροδρόμιο στα 3 ευρώ έναντι των 4 ευρώ, που θα κοστίζει το εισιτήριο για όσους δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Σημειώνεται πως για το τμήμα του Προαστιακού από το σταθμό «Μαγούλα» έως και το σταθμό «Κορωπί» καθορίζεται ως ανώτατη τιμή εισιτηρίου 1,80 ευρώ.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών του Προαστιακού από Παλλήνη ως Αεροδρόμιο αξίας 80 ευρώ μειώνεται στα 50 ευρώ. Αντίστοιχα η ενιαία κάρτα όλων των μέσων μέχρι Κορωπί μειώνεται από 65 ευρώ σε 50 ευρώ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024