Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς'Ομάδα Κρούσης' για το 'άνοιγμα' των διεθνών ταξιδιών δημιουργεί η Βρετανία
Τουριστική πολιτική

'Ομάδα Κρούσης' για το 'άνοιγμα' των διεθνών ταξιδιών δημιουργεί η Βρετανία

Ο γενικός στόχος της Taskforce θα είναι να εξετάσει ποια μέτρα μπορεί να λάβει η κυβέρνηση, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή, για να επιτρέψει την ασφαλή και βιώσιμη ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών.

Η βρετανική κυβέρνηση δημιουργεί Ομάδα Κρούσης (Taskforce), για να διερευνήσει πως μπορεί να μειώσει το χρονικό διάστημα καραντίνας για τον COVID-19 που ισχύει για τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps.

“Προχωράμε στο επόμενο βήμα για τη μείωση της χρονικής περιόδου καραντίνας ταξιδιωτών, ξεκινώντας την ομάδα κρούσης Global Travel, ώστε να ανοίξουμε τα διεθνή ταξίδια και να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις μας”, δήλωσε ο Shapps στο Twitter.

“Η ομάδα κρούσης θα εφαρμόσει ένα σύστημα τεστ για τη μείωση της περιόδου αυτο-απομόνωσης, μαζί με ένα ευρύ φάσμα άλλων μέτρων που θα επιτρέπουν τα ταξίδια, διατηρώντας παράλληλα χαμηλά τα ποσοστά του κορονοϊού”, συμπλήρωσε.

Ο γενικός στόχος της Taskforce θα είναι να εξετάσει ποια μέτρα μπορεί να λάβει η κυβέρνηση, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή, για να επιτρέψει την ασφαλή και βιώσιμη ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών. Για να γίνει αυτό, η ειδική ομάδα θα εργαστεί με ρυθμό για να εξετάσει:

  • πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα καθεστώς δοκιμών τεστ για τις διεθνείς αφίξεις, για την προώθηση ασφαλών ταξιδιών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο
  • ποια βήματα μπορούν να γίνουν για τη διευκόλυνση των επαγγελματικών και τουριστικών ταξιδιών σε διμερή και παγκόσμια βάση, μέσω καινοτόμων μοντέλων τεστ και άλλων μέσων (άνευ τεστ)
  • γενικότερα, ποια βήματα μπορούν να γίνουν για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να μειωθούν τα εμπόδια για μια ασφαλή και βιώσιμη ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών.

“Η ειδική ομάδα θα εξετάσει περαιτέρω την ημέρα που πρέπει να διεξαχθούν τα τεστ, με ενημέρωση από αναλύσεις του Υπουργείο Υγείας για το πότε αυτά θα ήταν αποτελεσματικά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και οικονομικούς και άλλους παράγοντες, καθώς και την ολοκλήρωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Ωστόσο, τα τεστ δεν είναι η μόνη λύση και έτσι η ειδική ομάδα θα εξετάσει επίσης μέτρα για την υποστήριξη της ανάκαμψης των διεθνών ταξιδιών ευρύτερα, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων που δε βασίζονται σε τεστ”, διευκρινίζει ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024