Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνησυχούν για τρομοκρατικό χτύπημα οι Βρετανοί
ΜΙ5: Υπάρχει ακόμα κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα

Ανησυχούν για τρομοκρατικό χτύπημα οι Βρετανοί

Οι πρόσφατες καταδίκες εξτρεμιστών έχουν περιορίσει βραχυπρόθεσμα τον κίνδυνο επιθέσεων στη Βρετανία, όμως μακροπρόθεσμα η οικονομική κρίση μπορεί να προκαλέσει νέες τάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (ΜΙ5) […]

Οι πρόσφατες καταδίκες εξτρεμιστών έχουν περιορίσει βραχυπρόθεσμα τον κίνδυνο επιθέσεων στη Βρετανία, όμως μακροπρόθεσμα<...> η οικονομική κρίση μπορεί να προκαλέσει νέες τάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (ΜΙ5) της χώρας.

Σε μια σειρά συνεντεύξεών του που δημοσιεύονται με την ευκαιρία των 100 χρόνων της υπηρεσίας, ο γενικός διευθυντής της, Τζοναθαν Έβανς, εκτιμά ότι οι καταδίκες για τρομοκρατία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παγώσει τον ενθουσιασμό των δικτύων. Ταυτόχρονα όμως προειδοποιεί πως οι ηγέτες της Αλ Κάιντα έχουν πάντα την πρόθεση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

“Υπάρχει στη Βρετανία ένας σημαντικός αριθμός συμπαθούντων της Aλ Κάιντα που δραστηριοποιούνται, συγκεντρώνοντας κεφάλαια και βοηθώντας ανθρώπους να φτάσουν στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και τη Σομαλία”, εξήγησε, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει στη Βρετανία μια ημιαυτόνομη δομημένη ιεραρχία της Αλ Κάιντα. “Τα επόμενα χρόνια η προσοχή μας θα στραφεί στη διεθνή τρομοκρατία, στην Αλ Κάιντα και στους συμμάχους της, όμως θα παρακολουθούμε και την παγκόσμια οικονομική κρίση”, υπογράμμισε ο Έβανς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024