Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςΟι Βρετανοί αναζητούν ταξίδια εμπειριών μετά τον Covid – Ισπανία, Ελλάδα και Γαλλία οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Έρευνα

Οι Βρετανοί αναζητούν ταξίδια εμπειριών μετά τον Covid – Ισπανία, Ελλάδα και Γαλλία οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς (56%) λένε ότι η πανδημία άλλαξε τις απόψεις τους για τα ταξίδια, με πάνω από το 1/3 να δηλώνει ότι δίνει μεγαλύτερη αξία στις απολαύσεις της ζωής και προτιμά τις ισόβιες αναμνήσεις παρά να ξοδεύει τα χρήματά του σε υλικά αντικείμενα. 9 στους 10 Βρετανούς θα ταξιδέψουν περισσότερο ή περίπου το ίδιο το 2024.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της easyJet, οι Βρετανοί τουρίστες δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια στο εξωτερικό περισσότερο από ποτέ, παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής. Συγκεκριμένα, σχεδόν 6/10 Βρετανούς δηλώνουν ότι παρά τις μακροοικονομικές εξελίξεις, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Ως αποτέλεσμα, το 80% των Βρετανών θα συνεχίσουν να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες με το 74% να κατευθύνεται προς τη γηραιά Ήπειρο, ενώ οι πιο δημοφιλείς παραθεριστικές χώρες είναι η Ισπανία (23%), η Ελλάδα (9%) και η Γαλλία (5%).

Η έρευνα διαπιστώνει ότι η πλειονότητα των Βρετανών (87%) θα ξοδέψει περισσότερο ή περίπου το ίδιο στις διακοπές φέτος από πέρυσι παρά το κόστος ζωής, με πολλούς να πιστεύουν ότι δημιουργούν αναμνήσεις είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο (37%).

Μεταπανδημικές τάσεις

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς (56%) δηλώνουν ότι η πανδημία έχει αλλάξει την οπτική τους απέναντι στα ταξίδια, ενώ το 35% υποστηρίζει ότι πλέον δίνει περισσότερη αξία στις απολαύσεις της ζωής.

Σχεδόν ένας στους τρεις Βρετανούς θεωρούσε τα ταξίδια δεδομένα, αλλά η πανδημικοί περιορισμοί τους έκαναν να αναθεωρήσουν και να αξιοποιούν ακόμα περισσότερο τις διακοπές τους.

Γι’ αυτό σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) ξεκαθαρίζει ότι ταξιδεύει περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία, με τους μισούς από αυτούς (48%) να δηλώνουν πως εκτιμούν την εμπειρία περισσότερο από τα υλικά αγαθά. Πάνω από τα δύο πέμπτα (46%) λένε ότι χρειάζονται περισσότερα διαλείμματα από την καθημερινή ζωή και ένας παρόμοιος αριθμός (39%) λέει ότι θέλει να αναπληρώσει τα χρόνια που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (47%) έκαναν αποταμιεύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για να ξοδέψουν για ταξίδια.

Προστασία των καλοκαιρινών διακοπών

Τέσσερις στους πέντε (82%) Βρετανούς κάνουν οικονομί στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής τους (δείπνα, ρουχισμός, αξεσουάρ), ώστε να σιγουρέψουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές που ονειρεύονται. Μάλιστα, αν οι Βρετανοί είχαν επιλογή, θα προτιμούσαν να ξοδέψουν τα χρήματά τους στις καλοκαιρινές τους διακοπές (66%) έναντι ανακαίνισης σπιτιών (49%), σε νέο αυτοκίνητο (39%) ή σε ένα γραφείο στο σπίτι (16%).

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024