Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟλοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες Συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Αερομεταφορών

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες Συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Αερομεταφορών

Ολοκληρώθηκαν χτες, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2005, οι εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Αερομεταφορών(International Air Carrier Association – IACA), που διεξήχθη σε εγκαταστάσεις της μονάδας Aldemar Knossos Royal Village […]

Ολοκληρώθηκαν χτες, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2005, οι εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Αερομεταφορών<...>(International Air Carrier Association – IACA), που διεξήχθη σε εγκαταστάσεις της μονάδας Aldemar Knossos Royal Village στο Λιμένα Χερσονήσου της Κρήτης.

Στο συνέδριο συναντήθηκαν πάνω από 70 διευθυντικά στελέχη από τις 37 ευρωπαϊκές εταιρίες του IACA, με στόχο να συζητήσουν τις δραστηριότητές τους κατά την σαιζόν 2005 και να θέσουν τους στόχους απόδοσης και βελτίωσης για την επόμενη σαιζόν.

Παράλληλα, υλοποίησαν συναντήσεις με την ηγεσία των Ελληνικών αεροδρομίων, αλλά και τους σημαντικότερους αντιπροσώπους εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ανακοινώθηκαν τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα:

  • Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο 2005 υλοποίησαν πάνω από 20.000 πτήσεις προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα, ως εκ τούτου αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς προορισμούς για τον IACA.
  • Το Ηράκλειο είναι ο πρώτος σε πτήσεις προορισμός στην Ελλάδα. Οι πτήσεις προς την πόλη του Ηρακλείου καταλαμβάνουν το 37% των πτήσεων του IACA προς την Ελλάδα, με την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τα Χανιά να έπονται ως επίσης σημαντικοί προορισμοί.

“Με δεδομένο ότι η Κρήτη, ως τουριστικός προορισμός αποτελεί πολύ σημαντική αγορά για τον Σύνδεσμο Διεθνών Αερομεταφορέων είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να υλοποιήσουμε εδώ την ετήσια συνάντησή μας” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Michelle Walsh, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΙΑCA, η οποία πρόσθεσε ότι “δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και την φιλοξενία των Κρητικών και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα ξανά την επόμενη σαιζόν”.

Από την άλλη, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Aldemar σε δηλώσεις του ανέφερε τα ακόλουθα: “Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε το συνέδριο του IACA στην Aldemar στην Κρήτη. Η επιλογή της Κρήτης ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου εκφράζει τη δυναμική του προορισμού. Καθώς οι αερομεταφορές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, σοβαρή προϋπόθεση της ανάπτυξης των ελληνικών προορισμών παραμένει ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των αεροδρομίων μας. Σκόπιμο δε είναι, σε αυτό το σημείο, με αφορμή την επικαιρότητα και τις δυσμενείς εξελίξεις που βαραίνουν τον εθνικό μας αερομεταφορέα, να υπενθυμίσουμε τη θέση που κατέχει στην συνείδηση Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών η Ολυμπιακή Αεροπορία, ως συμβολική και πραγματική γέφυρα, που ενώνει κάθε γωνιά της Ελλάδας με τις πύλες του κόσμου”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες, που ανήκουν στον IACA, συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, όπως οι Thomas Cook και TUI, καθώς και πολλές ανεξάρτητες αερογραμμές όπως η First Choice, Transavia.com, MyTravel, Air Berlin κ.ά.. Σε ετήσια βάση οι αερογραμμές IACA, που εξυπηρετούν πάνω από 600 αεροδρόμια σε 112 χώρες, μεταφέρουν πάνω από 100 εκατ. επιβάτες. Οι σημαντικότεροι προορισμοί του IACA είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και η Πορτογαλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024