Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΘέση στο διεθνή χάρτη γαστρονομίας διεκδικούν Αθήνα και Ελλάδα
Αντίπαλες της Αθήνας στον τελικό της επιλογής είναι Κωνσταντινούπολη και Γιοχάνεσμπουργκ

Θέση στο διεθνή χάρτη γαστρονομίας διεκδικούν Αθήνα και Ελλάδα

Η Αθήνα συμμετέχει στον τελικό για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει το 37ο διεθνές συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) του 2016.

Μια θέση στο διεθνή χάρτη της γαστρονομίας διεκδικεί η Αθήνα –και φυσικά η Ελλάδα- που σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου, συμμετέχει στον τελικό για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει το 37ο διεθνές συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) του 2016. Η διαδικασία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του 35ου συνεδρίου της WACS, που πραγματοποιείται 1 με 5 Μαΐου, στην πόλη Daejeon της Νότιας Κορέας και αντίπαλες της Αθήνας είναι η Κωνσταντινούπολη και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε με θετική διάθεση και αισιοδοξία για τη νίκη. Το συνέδριο της WACS έχει θεσμικό, πολιτιστικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Πραγματοποιείται σταθερά από το 1928, εκτός από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το έχουν φιλοξενήσει μέχρι σήμερα 22 πόλεις του κόσμου, διαρκεί πέντε ημέρες και συμμετέχουν σε αυτό περίπου 500 σύνεδροι από τις πέντε ηπείρους. Της ελληνικής αποστολής ηγείται η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την αποστολή συντονίζει η εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων ARTION Conferences & Events, ενώ την προσπάθεια στηρίζουν επίσημα το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ο Δήμος Αθηναίων.

Το 37ο διεθνές συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν 500 περίπου συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ, καθώς και ανερχόμενα ταλέντα της γαστρονομίας που ενδεχομένως να έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γευθούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει διεξαχθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου θα αποτελέσει μία δυναμική προβολή για την Αθήνα, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία, ενώ θα τονώσει οικονομικά τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επιθυμώντας να αξιοποιήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοναδική αυτή ευκαιρία να προβληθεί στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα η Ελλάδα, η γαστρονομία της, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της, συσπειρώνει στην προσπάθεια αυτή εθνικούς και τοπικούς φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν έμπρακτα στην επιτυχή έκβαση της, όπως είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Δήμο Αθηναίων, το Athens Convention Bureau, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, κ.ά.

H WACS απαρτίζεται σήμερα από 87 μέλη – επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων παγκοσμίως. Το συνέδριο της WACS του 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία, ενώ η διοργάνωση του 2010 έγινε στη Χιλή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024