Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒράβευση της Φλώρινας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
6o Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού

Βράβευση της Φλώρινας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – 6th European Tourism Forum – Portimao: Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Portimao, στο Algarve της Πορτογαλίας το 6ο ευρωπαϊκό φόρουμ Τουρισμού (6th European Tourism Forum), στα πλαίσια του οποίου απονεμήθηκαν για πρώτη φορά…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – 6th European Tourism Forum – Portimao: Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Portimao, στο Algarve της Πορτογαλίας το 6ο ευρωπαϊκό φόρουμ Τουρισμού (6th European Tourism Forum), στα πλαίσια του οποίου<...>απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία EDEN (European Destination Excellence).

Από την πλευρά της Ελλάδας νικήτρια περιοχή ήταν η Φλώρινα μεταξύ των 6 περιοχών που είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσα στο 2007. Οι υποψήφιες περιοχές ήταν ο Ψηλορείτης της Κρήτης, το Πήλιο, η λίμνη Πλαστήρα, η Δωδώνη στα Γιάννενα, και οι δρόμοι του κρασιού.

Το βραβείο, για τη Φλώρινα, παρέλαβε από τα χέρια του επίτροπου και αντιπροέδρου της Ε.Ε. κ. Gunter Verheugen, ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Η Φλώρινα τηρούσε όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και του προγράμματος EDEN, στα πλαίσια του οποίου γυρίστηκε μια ώρα τηλεοπτικό υλικό. «Το υλικό αυτό είναι στη διάθεση της Ε.Ε., η οποία θα το προβάλει σε διάφορες περιπτώσεις με αποτέλεσμα φυσικά την προβολή του Νομού μας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ελλάδα» τόνισε ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος. «Η επιτυχία αυτή» πρόσθεσε «θα προστεθεί στις προσπάθειες μας για τουριστική προβολή που έχουν απλωθεί μέχρι την μακρινή Κίνα και Ιαπωνία με την συμμετοχή μας σε τοπικές εκθέσεις».

Απώτερος στόχος του προγράμματος EDEN είναι η δημιουργία μιας ισχυρής διασύνδεσης μεταξύ των περιοχών που έλαβαν μέρος και βραβεύθηκαν για πρώτη φορά φέτος, αλλά και αυτών που θα λάβουν μέρος στις επόμενες διοργανώσεις.

Στο φετινό EDEN έλαβαν μέρος οι ακόλουθες 10 χώρες, και τελικά βραβεύθηκαν μεταξύ πολλών περιοχών τους, οι παρακάτω περιοχές.

  • Austria, η περιοχή Pielachtal
  • Belgique-Wallonie, η περιοχή Durbuy
  • Croatia, η περιοχή Sveti Martin na Muri
  • Cyprus, η περιοχή Troodos
  • Hellas, η περιοχή Florina
  • Hungary, η περιοχή Orseg
  • Ireland, η περιοχή Clonakilty District
  • Italy, η περιοχή Specchia
  • Latvia, η περιοχή Kuldiga
  • Malta, η περιοχή Nadur

Από την Κύπρο βραβεύθηκε το Troodos Net-work, με τα χωριά του. Το βραβείο έλαβε από τον Επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Gunter Verheugen ο κ. Ανδρέας Παναγίδης, αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Κάθε χρόνο, κάτω από την ομπρέλα του EDEN, υπάρχει και διαφορετικό θέμα που αφορά στους προορισμούς πάνω στο οποίο έχουν ξεχωρίσει. Φέτος, το θέμα ήταν Emerging Rural Destination, ενώ για του χρόνου έχει προγραμματιστεί το Local Intangible Assets. Για του χρόνου ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί προορισμοί από 18 χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024