Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚαταγραφή ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής ακτοπλοΐας στο Forum του HATTA
Δευτέρα 5 Μαρτίου στον ΟΛΠ

Καταγραφή ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής ακτοπλοΐας στο Forum του HATTA

Μια καινοτόμος προσπάθεια για την ανάδειξη όλων των πτυχών της ελληνικής ακτοπλοΐας, των δυνατοτήτων, των ελλείψεων, αλλά και των προοπτικών της, καθώς και της αλληλεπίδρασης της με τον τουρισμό, θα […]

Μια καινοτόμος προσπάθεια για την ανάδειξη όλων των πτυχών της ελληνικής ακτοπλοΐας, των δυνατοτήτων, των ελλείψεων, αλλά και των προοπτικών της, καθώς και της αλληλεπίδρασης της με τον τουρισμό, θα λάβει χώρα στην αίθουσα<…>συνεδρίων του ΟΛΠ τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί Forum για την Ακτοπλοΐα.

Για πρώτη φορά επιχειρείται μια ολοκληρωμένη καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης, των διαρθρωτικών χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής ακτοπλοΐας μέσα από τεχνικές εισηγήσεις ακαδημαϊκών, τεχνοκρατών, αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.

Την “μεγάλη εικόνα” της ελληνικής ακτοπλοΐας θα ολοκληρώσουν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιριών, προκειμένου να καταδειχθούν με σαφήνεια οι κατευθύνσεις και οι πολιτικές που θα επιτρέψουν στην ακτοπλοΐα να αποτελέσει όχι μόνο ζωτικό συγκοινωνιακό μέσο της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και πολύτιμο εργαλείο – μοχλό ανάπτυξης – για τον τουρισμό.

Το Forum πραγματοποιείται με την αιγίδα των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Τουριστικής Ανάπτυξης / Ε.Ο.Τ. και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής. Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), με την υποστήριξη και συνεργασία της Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (Ε.Ε.Α.) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.). Φέρει επίσης, την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συνδιοργανωτές του Forum είναι οι ακόλουθοι: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), Εθνική Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC-Hellas), Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Ε.Α.Ν.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ), ΑραβοΕλληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, Ελληνοκαναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνοαφρικανικό Κέντρο για την Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό, Διεθνές Ινστιτούτο Τουρισμού, Πολιτισμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024