Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση εικαστικού λευκώματος για την `Ανδρο

Παρουσίαση εικαστικού λευκώματος για την `Ανδρο

Στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στην χώρα της `Ανδρου, θα γίνει την Κυριακή, 5 Αυγούστου, η παρουσίαση του Εικαστικού Λευκώματος «Η `Ανδρος από Σύγχρονους Έλληνες Καλλιτέχνες» των Εκδόσεων Λιβάνη. […]

Στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στην χώρα της `Ανδρου, θα γίνει την Κυριακή, 5 Αυγούστου, η παρουσίαση του Εικαστικού Λευκώματος «Η `Ανδρος από Σύγχρονους Έλληνες Καλλιτέχνες» των Εκδόσεων Λιβάνη. Το Λεύκωμα<…>αναφέρεται σε 40 καλλιτέχνες ζωγράφους – γλύπτες – κεραμίστες- χαράκτες, που είτε κατάγονται από το νησί, είτε το έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα και εκπροσωπούνται επάξια στη συλλογή Μάριου και Ειρήνης Βασιλοπούλου.

Συγγραφέας του Λευκώματος είναι η Ντόρα Ρογκάν – Ηλιοπούλου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης και Τεχνοκριτικός, η οποία έχει μελετήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πολιτιστικό profile του νησιού και την υποβολή που ασκεί το φως του στους καλλιτέχνες.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δημιουργούς της συλλογής, πολλοί από τους οποίους έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, είναι η ευαισθησία τους στην αποκρυπτογράφηση της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας της `Aνδρου.

Δεν είναι πράγματι τυχαίο, ότι ο πρώτος οικιστής του νησιού, ο `Aνδρος, ήταν εγγονός του Θεού του Φωτός, των Τεχνών και του Πολιτισμού, Απόλλωνα, ούτε και το ότι οι Κυκλάδες έχουν την μεγαλύτερη ηλιακή ακτινοβολία στην Ελλάδα, γνώρισμα που οπωσδήποτε εμπνέει τους καλλιτέχνες.

Την έκδοση πλαισιώνει Έκθεση με τα Έργα των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

H εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ιδέας «Τουρισμός – Πολιτισμός» του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus, που σκοπό έχει την προβολή της Ελλάδας διεθνώς μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού. Θεσμικά κάθε χρόνο διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις Ανδριώτικης Γαστρονομίας με σκοπό την προώθηση τοπικών προϊόντων. Αυτές είναι η «Γιορτή Λεμονιού» και οι «Ανδριώτικοι Δρόμοι του κρασιού, του τυριού παρέα με ζυμωτό ψωμί».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024