Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Ιδανικός προορισμός Κινέζων αθλητών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα

Πετραλιά: Ιδανικός προορισμός Κινέζων αθλητών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Κίνα, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά παραβρέθηκεστα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Πεκίνου ΒΙΤΕ 2006, στην […]

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Κίνα, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά παραβρέθηκε<...>στα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Πεκίνου ΒΙΤΕ 2006, στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα. Η υπουργός εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο επισημαίνοντας ότι “η χώρα μας είναι έτοιμη να προσφέρει τις πιο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες”. Τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης “εργάζεται συστηματικά για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι `Δρόμοι του Τουρισμού` από τη Κίνα στην Ελλάδα”.

Στο περιθώριο των εγκαινίων η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης παραχώρησε συνέντευξη σε Κινέζους Δημοσιογράφους από τα περιοδικά και εφημερίδες China Tourism Weekly, Ta Kung Pao – μια από τις πιο αξιόπιστες εφημερίδες του Hong Kong, στα τηλεοπτικά κανάλια CCTV και Beijing TV, αλλά και στο σημαντικότερο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua News Agency.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, συνοδευόμενη από τον Ολυμπιονίκη κ. Αιμίλιο Παπαθανασίου, συναντήθηκε χτες και με τον Υπουργό Αθλητισμού της Κίνας κ. Liu Peng, ο οποίος αναγνώρισε τη σημαντική της συμβολή στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας και τόνισε πως με δική της πρωτοβουλία χτίστηκε η γέφυρα μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του Πεκίνου. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο Κινέζος Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του από την επόμενη περίοδο Κινέζοι μαθητές να επισκέπτονται τη χώρα μας σε ειδικά οργανωμένα ταξίδια, που να συνδυάζουν ψυχαγωγικό, τουριστικό και παιδευτικό, σε θέματα πολιτισμού, χαρακτήρα, ενώ η κ. Πετραλιά χαιρέτισε την προοπτική αυτή. Παράλληλα ο κ. Peng ανέφερε ότι “η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα μπορούν να αποτελέσουν την πύλη Κινέζων τουριστών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι η Ελλάδα προσφέρεται για προπονητικό και αθλητικό τουρισμό και σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως “μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό των Κινέζων αθλητών, ενόψει τόσο των Ολυμπιακών του Πεκίνου, όσο και όσον αφορά αγώνες στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο”.

Μετά από τις εκδηλώσεις των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Απαγορευμένης πόλης, όπου η Νένα Βενετσάνου, ο Νίκος Κουρουπάκης, ο Ζάχος Τερζάκης και η Τζούλια Σουγκλάκου συνάντησαν τη Λαϊκή Ορχήστρα `Μίκης Θεοδωράκης`, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πεκίνου και τη Χορωδία της Εθνικής Όπερας Κίνας κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Στην καρδιά του Πεκίνου το έργο του Μίκη Θεοδωράκη `Τα τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης` συγκίνησε το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξη κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά προλογίζοντας τη συναυλία τόνισε πως “πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που ενισχύει τους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Κίνας” και συνέχισε: “Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, προβάλλαμε την έννοια του `πολιτισμού των πολιτισμών` – ο οποίος αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες, που ενώνουν την ανθρωπότητα και μπορεί να τις διακρίνει κανείς σε όλους τους πολιτισμούς της γης. Αυτές οι αξίες εισήχθηκαν στην ανθρωπότητα περισσότερα από 5000 χρόνια πριν από σήμερα από τους πιο εξελιγμένους πνευματικούς πολιτισμούς της εποχής, όπως είναι ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός. Αυτές οι αξίες είναι η πυξίδα μας στο ταξίδι προς το μέλλον”.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ακόμη ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων και υπουργός της Κινεζικής κυβέρνησης κ. Γιάνγκ Ξιάου, εκατό πρέσβεις, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και δημοσιογράφοι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ολόκληρη η επίσημη ελληνική επιστολή, ο βουλευτής της Α` Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Ρήγας, το στέλεχος του Συνασπισμού κ. Δημήτρης Στρατούλης, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Ευγενίδης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Μαρία Γιαννίρη, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος και ο Ολυμπιονίκης κ. Αιμίλιος Παπαθανασίου.

`Χρώμα` από Ελλάδα έδωσε στις εκδηλώσεις των εγκαινίων, αλλά και στη Συναυλία, το Λύκειο Ελληνίδων με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024