Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤη δημιουργία αξιόπιστου δικτύου ΜΜΜ και την είσοδο ξένων επενδύσεων χαιρετίζει ο ΣΤΕΚ
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Τη δημιουργία αξιόπιστου δικτύου ΜΜΜ και την είσοδο ξένων επενδύσεων χαιρετίζει ο ΣΤΕΚ

Την απόφαση του Γραφείου Προγραμματισμού για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), που θα συνδέει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου όχι μόνο με τα […]

Την απόφαση του Γραφείου Προγραμματισμού για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), που θα συνδέει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου όχι μόνο με τα αστικά κέντρα αλλά, όπως<...>ελπίζεται, και τις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές χαιρετίζει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Όπως τονίζεται, η εισήγηση των δήμων για κάλυψη του μεγάλου αυτού κενού στην τουριστική υποδομή αφορά και επηρεάζει άμεσα χιλιάδες Κύπριους και ξένους ταξιδιώτες. Πλείστοι δεν συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδρομές και υποχρεώνονται να υποστούν μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα αυτό το κόστος ξεπερνά ακόμη και το κόστος του αεροπορικού ναύλου.

Η υλοποίηση της πρότασης, κατά τον ΣΤΕΚ, θα συμβάλλει θετικά στην γενικότερη προσπάθεια για ανάκτηση της φθίνουσας ανταγωνιστικότητας και στην αναβάθμιση της εικόνας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού ποιότητας, σε συνάρτηση και με τα νέα υπό κατασκευή αεροδρόμια.

ΣΤΕΚ: Ευπρόσδεκτες οι ξένες επενδύσεις

Ικανοποιημένος δηλώνει παράλληλα ο ΣΤΕΚ και για το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τον Πρόεδρο του Ομίλου Marfin και επικεφαλής του Dubai Group στους τομείς του τουρισμού, της τεχνολογίας και της υγείας, αφού όπως εξηγεί: “Η εισροή ξένων κεφαλαίων, ιδιαίτερα στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία καθώς και στον προβληματικό τομέα των αερομεταφορών, θα συμβάλει στην ανατροπή του σημερινού αρνητικού επιχειρηματικού κλίματος, το οποίο συντηρείται και από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024