Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠράσινο φως για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση από την Minoan Group
Πετραλιά: Η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει μεγάλες επενδύσεις

Πράσινο φως για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση από την Minoan Group

Στην Αίγλη Ζαππείου πραγματοποιήθηκε χτες η επίσημη παρουσίαση του Cavo Sidero, της μεγαλύτερης ήπιας αειφορικής τουριστικής επένδυσης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθεί στο Λασίθι Κρήτης από την Minoan Group, σε έκταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή»…

Στην Αίγλη Ζαππείου πραγματοποιήθηκε χτες η επίσημη παρουσίαση του Cavo Sidero, της μεγαλύτερης ήπιας αειφορικής τουριστικής επένδυσης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθεί στο Λασίθι Κρήτης<...>από την Minoan Group, σε έκταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Βρετανός Πρέσβυς κ. Simon Gass και ο CEΟ της M.K.O. “Forum For The Future”, κ. Peter Madden, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς. Η συνέντευξη τύπου διοργανώθηκε με την ευκαιρία τριών σημαντικών ανακοινώσεων: την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τους έξι συναρμόδιους Υπουργούς, την έναρξη των εργασιών στο χώρο τον Μάιο 2007 και την υπογραφή συνεργασίας μεταξύ της Minoan Group Plc και της Μ.Κ.Ο. “Forum For The Future”.

Ο κ. Christopher Egleton, πρόεδρος της Minoan Group Plc, και ο κ. Geoffrey Brown, Διευθυντής Έργου, παρουσίασαν για πρώτα φορά στους δημοσιογράφους και τους εμπλεκόμενους φορείς το έργο Cavo Sidero, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μεγάλης αυτής επένδυσης, δηλαδή τον αειφορικό και περιβαλλοντικά φιλικό σχεδιασμό, τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία και το σεβασμό προς τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, υπενθύμισε τη σημασία του τουρισμού υψηλής ποιότητας για τη χώρα και επεσήμανε την εξέχουσα θέση που κατέχει μεταξύ των βασικών αναπτυξιακών στόχων της κυβέρνησης. Αναφερόμενη δε στις επενδύσεις, τόνισε πως “η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει μεγάλες επενδύσεις”, που θα ασπάζονται το περιβάλλον, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και τη δημιουργία «ανοικτών» πόλων τουριστικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως “η επενδυτική μας πολιτική είναι μία πολιτική αειφορίας, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθησίας και «ανοικτών οριζόντων». Οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα που αντιστρατεύεται αυτή τη διάσταση, δεν έχει θέση στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, όποιο και αν είναι το οικονομικό της μέγεθος”.

Ο Βρετανός Πρέσβυς κ. Simon Gass επικρότησε το Έργο και τόνισε τη σημασία του για την προώθηση και εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Peter Madden, CEΟ της MKO “Forum for the Future”, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον άρτιο τρόπο σχεδιασμού του “Cavo Sidero” αλλά και την ευθυγράμμισή του Έργου με τα πρότυπα μίας πολιτικής φιλικής προς το περιβάλλον.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024