Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτην τελική ευθεία το project “Cavo Sidero”

Στην τελική ευθεία το project “Cavo Sidero”

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η πραγματοποίηση του project `Cavo Sidero`, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, από την Minoan Group. Το αρχιτεκτονικά γραφεία Α. Τομπάζη και Baldrich & Tobal προχωρούν άμεσα […]

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η πραγματοποίηση του project `Cavo Sidero`, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, από την Minoan Group. Το αρχιτεκτονικά γραφεία Α. Τομπάζη και Baldrich & Tobal προχωρούν άμεσα στο σχεδιασμό του πρώτου χωριού<...>του έργου, που θα φέρει την ονομασία Grandes Bay. Τα εν λόγω διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικά γραφεία επελέγησαν ως ανάδοχοι κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 80 εξειδικευμένοι όμιλοι.

Ταυτόχρονα με την είσοδο της Henderson Global Investors στο μετοχικό κεφάλαιο της Minoan Plc ολοκληρώνεται η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας, η οποία ήδη έχει επενδύσει πλέον των 40 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου `Cavo Sidero` τα τελευταία 14 έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εγκριθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες, ενώ η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπεγράφη το 2006 από τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Κύριοι μέτοχοι της εταιρίας, μεταξύ άλλων και πλην της Henderson Global (διαχειρίζεται κεφάλαια πάνω από 124 δισ. δολ.) είναι, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Aberdeen Asset Management (διεθνής όμιλος επενδύσεων που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 205 δισ. δολ.) κ. Martin Gilbert, ο πρόεδρος της American Express, Global Network Services κ. Peter Godfrey, το μέλος του Δ.Σ. της Royal Bank of Scotland κ. Colin Buchan, κορυφαίοι βρετανοί κατασκευαστές και ο κ. Christopher Egleton (Oil Business, Silicon Chips).

Υπογραμμίζεται ότι από το 1995, οπότε και η εταιρία κέρδισε το διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, ξεκίνησε η συνεργασία με το Ίδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή» για το σχεδιασμό και την παράδοση του ολοκληρωμένου τουριστικού έργου στη χερσόνησο του Κάβο Σίδερο στην ανατολική Κρήτη. Η έκταση ενοικιάστηκε για 40 χρόνια, τα οποία μπορούν να ανανεωθούν για άλλα 40.

Το `Cavo Sidero` αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που σχεδιάζονται σήμερα στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη, που περιλαμβάνει μία έκταση 25.000 στρεμμάτων κι έχει τη δυνατότητα στέγασης 7.000 κλινών διασκορπισμένων σε 6 τουριστικά χωριά, καλύπτοντας λιγότερο του 1% της συνολικής έκτασης. Δηλαδή κατά μέσο όρο θα υπάρχει 1 κλίνη ανά 3,6 στρ. Πρόκειται για έργο, η υλοποίηση του οποίου θα συμβάλει στη δημιουργία 3.500 νέων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Christopher Egleton, μέτοχοι και επιτελικά στελέχη της Minoan Group έχουν υλοποιήσει 5 επιτυχημένα επιχειρηματικά σχέδια μεταξύ των οποίων είναι τα Pine Cliffs στο Algarve της Πορτογαλίας (ξενοδοχείο Sheraton 200 δωματίων, γήπεδα γκολφ, πολυτελείς βίλες και εγκαταστάσεις αναψυχής), Ritz Carlton Resort στην Καραϊβική (Virgin Islands), Rifa Golf Club στο Μπαχρέιν.

Βασικός στόχος της Minoan είναι η διατήρηση και η προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Παράλληλα σκοπός της Minoan Group είναι να αποτελέσει το project `Cavo Sidero` πρότυπο πράσινης τουριστικής ανάπτυξης δεδομένου ότι υλοποιείται βιοκλιματικός σχεδιασμός και περιβαλλοντικά ηχητική διαχείριση με κεντρικούς άξονες τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ύστατη φροντίδα για το μοναδικό φυσικό κεφάλαιο της περιοχής) και αειφορικής διαχείρισης (μέθοδοι πρόσληψης και εφαρμογής του έργου που θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν το φυσικό κεφάλαιο του τόπου). `Αλλωστε η συγκεκριμένη επένδυση υποστηρίζεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό οργανισμό Forum For The Future.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024