Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Δεν μειώνονται περαιτέρω τα τέλη αεροδρομίου

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Δεν μειώνονται περαιτέρω τα τέλη αεροδρομίου

Η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ φαίνεται να αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο μειώσεων των αεροπορικών τελών, από τις αρχές του 2002 και για όλο τον χρόνο, τη στιγμή […]

Η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών 'Ελευθέριος Βενιζέλος<.>' φαίνεται να αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο μειώσεων<...> των αεροπορικών τελών, από τις αρχές του 2002 και για όλο τον χρόνο, τη στιγμή που ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής επαναλάμβανε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τα αεροπορικά τέλη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο κ. Βερελής είπε ότι την Παρασκευή έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και θα ακολουθήσει και νέα τη Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης των αεροπορικών τελών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά 10% μέχρι το τέλος του 2002, ενώ οι σταδιακές μειώσεις θα αρχίσουν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η διοίκηση του αερολιμένα υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Παρασκευή ότι το επίπεδο των αεροπορικών τελών βρίσκεται σε οριακό επίπεδο για τα οικονομικά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, και επομένως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης.

Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, και δεδομένης της πρόθεσης του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, να μειώσει τα αεροπορικά τέλη, προκύπτει έντονη διαφωνία για το ποσοστό και τον χρόνο της περαιτέρω μείωσης των τελών.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Βερελή, με τον υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, με αντικείμενο την εξέταση των δυνατοτήτων περαιτέρω μείωσης των αεροπορικών τελών στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χρ. Bερελής δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το αεροδρόμιο των Σπάτων πρέπει να έχει πολιτική αντίστοιχη του κύρους του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή περίοδο και να μπορεί να βοηθήσει και τους αερομεταφορείς, προκειμένου να εξακολουθήσουν να έχουν προορισμό και κέντρο επιχειρήσεων την Αθήνα. Είμαστε σε μια τέτοια προοπτική προκειμένου τα τιμολόγια του αεροδρομίου να έχουν μια πτώση στο αμέσως προσεχές μέλλον, από τις αρχές του 2002 και για όλη τη χρονιά και πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή θα αποδώσει".

Εκτιμάται άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μια σοβαρή μείωση στα αεροπορικά τέλη του κεντρικού αεροδρομίου της χώρας, θα οδηγήσει τις μεγάλες και μεσαίες ξένες αεροπορικές εταιρίες, να εγκαταστήσουν γραφεία στα Σπάτα, αποφεύγοντας την ίδια ώρα τα αεροδρόμια της Tουρκίας, της Mέσης Aνατολής, και των Bαλκανίων, υπό τον φόβο τρομοκρατικών κτυπημάτων.

Στην έκτη θέση παγκοσμίως το Αεροδρόμιο 'Ελ. Βενιζέλος'

Εν τω μεταξύ, στην έκτη θέση έφθασε παγκοσμίως ο διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", θεωρούμενος ένας των καλυτέρων και κορυφαίων αεροδρομίων στον κόσμο, ενώ το προηγούμενο έτος η ίδια έρευνα της ΙΑΤΑ είχε κατατάξει τη χώρα μας, στην προτελευταία θέση.

Επίσης, τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως καταλαμβάνει ο διεθνής αερολιμένας "Ελευθέριος Βενιζέλος" για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του, σύμφωνα με έρευνα της ΙΑΤΑ , όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, Mattias Mitserlich.

Το προηγούμενο έτος, η ίδια έρευνα είχε κατατάξει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση. Ο κ. Mitserlich τόνισε ότι η διάκριση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις ελληνικές αερομεταφορές, αφού το "Ελευθέριος Βενιζέλος" θεωρείται από τους κορυφαίους αερολιμένες στον κόσμο.

Το αεροδρόμιο των Σπάτων ξεπέρασε ήδη το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, την Ταϊπέι και το Σιάτλ. Πρώτος στη διεθνή κατάταξη αναδείχθηκε ο νέος αεροσταθμός του αεροδρομίου του Ντουμπάι, ακολουθούμενος από τα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης και της Σεούλ. Όσον αφορά την Ευρώπη ο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 18 μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, όπως αυτά της Φρανκφούρτης, του Αμστερνταμ, της Ζυρίχης, του Λονδίνου, της Μαδρίτης, και της Βιέννης. Πρώτο αναδείχθηκε το αεροδρόμιο "Vantaa" του Ελσίνκι. Ειδικότερα, ο ελληνικός αερολιμένας κατέλαβε την πρώτη θέση στις κατηγορίες "Ανετοι χώροι αναμονής/πύλες εξόδου" και "Εστιατόρια: Συσχέτιση κόστους – ποιότητας" και τη δεύτερη θέση σε περισσότερες από 10 κύριες κατηγορίες υπηρεσιών.

Ο κ. Mitserlich, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η περαιτέρω μείωση των τελών αργεί, αφού ήδη έχει κάνει μείωση 5% για τα μικρά αεροσκάφη και 10% για τα μεγάλα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024