Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠαραδίδονται σε χρήση οι νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μακεδονία

Παραδίδονται σε χρήση οι νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μακεδονία

Αύριο δίνεται σε χρήση η δυτική επέκταση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του και αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο για τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την […]

Αύριο δίνεται σε χρήση η δυτική επέκταση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του και αποτελώντας<...> ένα σημαντικό εργαλείο για τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την ομιλία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστου Βερελή κατά την παράδοση σε χρήση των νέων λειτουργικών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, χθες παραδόθηκαν σε χρήση η περιοχή ανάπτυξης των δύο νέων ιμάντων αφίξεων και αναχωρήσεων μεταφοράς αποσκευών με τον αντίστοιχο λειτουργικό χώρο, ένας κλειστός χώρος στον οποίο έχουν σχεδιαστεί οι νέες Η/Μ εγκαταστάσεις του κτιρίου, γραφειακοί χώροι 2320 τμ, χώροι αποθήκευσης, συντήρησης και υγιεινής, καθώς και η επέκταση της κρατικής αίθουσας επισήμων “Αλέξανδρος” και η πλήρης ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας.

Στον πρώτο όροφο του αεροδρομίου, παραδόθηκε η νέα αίθουσα αναχωρήσεων 3920 τ.μ, εντός της οποίας βρίσκονται το κέντρο πληροφοριών, νέα εκδοτήρια εισιτηρίων και δύο αίθουσες εξυπηρέτησης Business Class επιβατών.

“Οι ημερομηνίες κρατήθηκαν απολύτως και τα έργα που υλοποιούνται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα διευκολύνουν σημαντικά τη διακίνηση των επιβατών. Από τα 17 έργα που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Μακεδονία, έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα 10″, επεσήμανε ο κ. Βερελής.

Η συνολική επέκταση του αεροδιαδρόμου της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί περίπου το 2007, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα θα έχουν δοθεί στη χρήση τα υπόλοιπα έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Λιακόπουλος ενημέρωσε ότι “τα έργα έχουν πολύ καλή πορεία, ενώ στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα είμαστε έτοιμοι, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024