Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔημιουργείται η “Νέα Ολυμπιακή” ενώ νέες αεροπορικές εταιρίες έρχονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Δημιουργείται η “Νέα Ολυμπιακή” ενώ νέες αεροπορικές εταιρίες έρχονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Νομοσχέδιο για τη δημιουργία της “Νέας Ολυμπιακής” καταθέτει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εκπομπής Business & Travel, ενώ την ίδια […]

Νομοσχέδιο για τη δημιουργία της “Νέας Ολυμπιακής” καταθέτει τις προσεχείς ημέρες στη<...> Βουλή το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εκπομπής Business & Travel, ενώ την ίδια ώρα παραλαμβάνονται 4 αεροσκάφη bombardier και αποσύρονται 6 dornier από την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα.

Επίσης, όπως τονίστηκε, στο “Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών” αναμένεται πολύ σύντομα η “άφιξη” της γερμανικής εταιρίας ναυλωμένων πτήσεων Germania, ενώ στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει τακτικές πτήσεις με έδρα το αεροδρόμιο της Αθήνας η Hellas Jet, θυγατρική της Cyprus Airways. Ήδη πετάει στο “Μακεδονία” και από τις 18 Ιουνίου θα αρχίσει να δραστηριοποιείται και στο “Ελ. Βενιζέλος” η German Wings, θυγατρική εταιρία χαμηλού κόστους της Lufthansa.

Τέλος, από τις 30 Μαρτίου πετάει πάλι στην Αθήνα η Lux Air μετά από διακοπή τεσσάρων χρόνων – από το 1999, όπως επισήμανε, μιλώντας στο Χάρη Ντιγριντάκη, ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας του Λουξεμβούργου Lux Air κ. Patrick Lamesch.

Ο κ. Lamesch σημείωσε ότι μέχρι το 1999 η Lux Air πετούσε στην Ελλάδα με Mπόινγκ 737, ενώ πλέον χρησιμοποιεί μικρά αεροσκάφη τύπου Εμπαέρ, τα ίδια που έχει ναυλώσει τα τελευταία δέκα χρόνια και προς το Μπέργκαμο. Οι επιβάτες που προτιμούν τη Lux Air, συμπλήρωσε ο κ. Lamesch, είναι κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες και ως εκ τούτου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη business class ιδίου μεν μεγέθους με την οικονομική θέση, με παροχή όμως πολύ υψηλών υπηρεσιών και δυνατότητα άμεσης ακύρωσης εισιτηρίου χωρίς οικονομικές επιπτώσεις.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας τον Απρίλιο, ο κ. Lamesch υπογράμμισε ότι είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Κλείνοντας, ο κ. Lamesch πρόσθεσε ότι υπάρχουν και κάποιες απευθείας πτήσεις από το Λουξεμβούργο προς την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κρήτη – με Μπόινγκ 737, ενώ κάνοντας λόγο για τη δυνατότητα του “Ελ. Βενιζέλος” να μεταβληθεί σε κομβικό αεροδρόμιο για την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως ήδη για τη Lux Air χρησιμεύει ως ενδιάμεσος προορισμός, καθώς για τις εσωτερικές πτήσεις των επιβατών της υπάρχει συνεργασία με την Aegean Airlines.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024