Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρώτες δοκιμές από την KLM στο αεροδρόμιο Schiphol για το ρομπότ Spencer που θα καθοδηγεί τους επιβάτες
Αεροπορικές εταιρείες

Πρώτες δοκιμές από την KLM στο αεροδρόμιο Schiphol για το ρομπότ Spencer που θα καθοδηγεί τους επιβάτες

Ο Spencer έχει ξεπεράσει τις ικανότητες και επιδεξιότητες της παρούσας γενιάς των ρομπότ. Στόχος είναι να μπορεί να συνθέτει ομάδες και να αναγνωρίζει συναισθήματα, να λαμβάνει υπ΄ όψιν την συμπεριφορά της ομάδας και να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα στο να καθοδηγεί ομάδες επιβατών μέσα σε χώρους με μεγάλη κίνηση.

Η KLM σε συνεργασία με πανεπιστήμια, ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμές του ρομπότ Spencer στο αεροδρόμιο Schiphol. Ο σκοπός του προγράμματος με το Spencer είναι να αναπτυχθεί ένα ρομπότ το οποίο θα βοηθά και καθοδηγεί τους επιβάτες με τρόπους κοινωνικά αποδεκτούς. Το Spencer έχει ξεπεράσει τις ικανότητες και επιδεξιότητες της παρούσας γενιάς των ρομπότ. Στόχος είναι να μπορεί να συνθέτει ομάδες και να αναγνωρίζει συναισθήματα, να λαμβάνει υπ΄ όψιν την συμπεριφορά της ομάδας και να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα στο να καθοδηγεί ομάδες επιβατών μέσα σε χώρους με μεγάλη κίνηση. Εκτός από την προσωπική επαφή με τους επιβάτες στην πύλη άφιξης, ο Spencer προσφέρει και μία ακόμη υπηρεσία, την συνοδεία Κινέζων επιβατών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης από πύλη σε πύλη, στις πτήσεις με σύνδεση (transfer).
 
Έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια κατασκευής, προγραμματισμού και δοκιμών, το ρομπότ Spencer κάνει ήδη τις πρώτες του δοκιμές από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου σε πραγματικό περιβάλλον, στην περιοχή Schengen του αεροδρομίου Schiphol. Κατά τη διάρκεια της φάσης των δοκιμών δεν εμπλέκονται επιβάτες. Η τελική δοκιμή θα γίνει τον Μάρτιο του 2016 με Κινέζους επιβάτες.  

Εκτός από την KLM, στο πρόγραμμα συμμετέχουν η SME Bluebotics, αρκετά πανεπιστήμια και το αεροδρόμιο του Schiphol.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024