Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕυρωπαϊκοί φορείς αερομεταφορών: “Όχι στη μείωση χωρητικότητας στο Αεροδρόμιο Schiphol”
Αερομεταφορές

Ευρωπαϊκοί φορείς αερομεταφορών: “Όχι στη μείωση χωρητικότητας στο Αεροδρόμιο Schiphol”

Οι ευρωπαϊκοί φορείς εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην απόφαση για μείωση χωρητικότητας στο ολλανδικό αεροδρόμιο.

Ο ACI Europe -μαζί με τους IATA, European Business Aviation Association και European Regions Airline Association καταδίκασε την απόφαση της υπηρεσιακής Ολλανδικής Κυβέρνησης να επιδιώξει μείωση χωρητικότητας στο Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 452.500 κινήσεις αεροσκαφών από τον χειμώνα του 2024 και εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες μια “προσωρινή” μείωση χωρητικότητας στις 460.000 θα εφαρμοστεί από το καλοκαίρι του 2024.

Διαβάστε επίσης → Η στρατηγική της KLM για τη μειώση της ηχορύπανσης

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του ACI Europe, δήλωσε: “Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ‘Balanced Approach’ για τη διαχείριση του θορύβου που διεξήχθη για τη μείωση της χωρητικότητας στο Schiphol από τον χειμώνα του 2024 – όπως δεόντως απαιτείται από τη νομοθεσία της ΕΕ – είναι απλώς απαράδεκτο. Πράγματι, η υπηρεσιακή ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει εξετάσει επαρκώς τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα που θα επέτρεπαν την επίτευξη των δηλωθέντων στόχων μετριασμού του θορύβου, χωρίς να απαιτείται μείωση της χωρητικότητας στο Schiphol. Επιπλέον, ενώ η απόφαση για προσωρινή μείωση της χωρητικότητας από το καλοκαίρι του 2024 θα παρέχει την απαραίτητη νομική ασφάλεια, ελήφθη χωρίς τη διεξαγωγή της διαδικασίας ‘Balanced Approach'”.

Και ο Olivier Jankovec πρόσθεσε: “Αυτές οι αποφάσεις αφορούν σε γρήγορη πολιτική νίκη ενόψει των εθνικών εκλογών – σε βάρος της ολλανδικής οικονομίας και των θέσεων εργασίας. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει επειγόντως την τήρηση των αρχών της ‘Balanced Approach’ σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ”.

“Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πλήρως δεσμευθεί στην αντιμετώπιση των ζητημάτων θορύβου στα αεροδρόμια, στο πλαίσιο της διαδικασίας ‘Balanced Approach’. Είναι σημαντικό να αναβληθεί οποιαδήποτε απόφαση έως ότου δημιουργηθεί μια πλήρως λειτουργική και υπεύθυνη κυβέρνηση με νέα εντολή. Αυτή η άνευ προηγουμένου και πολύπλοκη πρόταση μπορεί στη συνέχεια να εξεταστεί προσεκτικά, με τα νομικά ζητήματα να έχουν διευθετηθεί και τα πλήρη γεγονότα και τις συνέπειες να είναι κατανοητά, να είναι δημόσια και με αρκετό χρόνομ ώστε ο κλάδος των αερομεταφορών να προσαρμοστεί εάν χρειαστεί, όταν γίνει γνωστή η τελική απόφαση”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024