Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΖώνη επιβατών “Only Adult” σε πτήσεις της Corendon Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Ζώνη επιβατών “Only Adult” σε πτήσεις της Corendon Airlines

Οι θέσεις “Only Adult” (για αρχή) είναι 102 σε αεροσκάφος 432 θέσεων και εάν η δοκιμαστική περίοδος είναι επιτυχής, η ζώνη θα επεκταθεί σε περισσότερα δρομολόγια.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, η  τουρκική αεροπορική εταιρεία Corendon Airlines θα ξεκινήσει τη λειτουργία τμήματος του αεροσκάφους μόνο για ενήλικες επιβάτες στις πτήσεις μεταξύ του Άμστερνταμ και του Κουρασάο στην Ολλανδική Καραϊβική. Με ειδικά καθίσματα για επιβάτες ηλικίας 16 ετών και άνω, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία ελπίζει να βελτιώσει τις εμπειρίες τόσο των ατόμων με, όσο και των χωρίς, παιδιά.

Η ζώνη “Only Adult” θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των αεροσκαφών Airbus A350-900s (432 θέσεων) της πτήσης, σε ένα κομμάτι “που χωρίζεται από το υπόλοιπο αεροσκάφος με τοίχους και κουρτίνες”, σύμφωνα με την Corendon. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ η αεροπορική εταιρεία προσφέρει μια “premium” επιλογή κράτησης, δεν υπάρχει business ή Α’ θέση.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι ιδιαίτερα οι επαγγελματίες ταξιδιώτες θα απολαύσουν το τμήμα μόνο για ενήλικες, καθώς αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εργαστούν σε ένα περιβάλλον όπου η ησυχία είναι λίγο-πολύ εγγυημένη. Οι γονείς, με τη σειρά τους, θα απαλλαγούν από το άγχος του να έχουν ένα παιδί με θορυβώδη συμπεριφορά γύρω από επιβάτες χωρίς παιδιά.

Η πτήση “Only Adult” έρχεται με υψηλό τίμημα…. Οι εννέα θέσεις XL (με επιπλέον χώρο για τα πόδια) και οι 93 στάνταρ θέσεις του τμήματος αυτού προσθέτουν 100 και 45 ευρώ αντίστοιχα στο κόστος ενός κανονικού εισιτηρίου απλής μετάβασης.

Το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουρασάο εγκαινιάζεται και αυτό μαζί με το concept “Only Adult” στις 3 Νοεμβρίου. Εάν η δοκιμαστική περίοδος στο δρομολόγιο αυτό είναι επιτυχής, η Corendon Airlines σχεδιάζει να επεκτείνει τη ζώνη “Only Adult” σε περισσότερα δρομολόγια, βάσει ζήτησης. .

Ο συνιδρυτής της Corendon, Atilay Uslu, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη ολλανδική αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε τη ζώνη ‘μόνο για ενήλικες’, καθώς εξυπηρετεί ταξιδιώτες που αναζητούν περισσότερη ηρεμία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Πιστεύουμε επίσης ότι αυτή η προσφορά θα έχει θετικό αντίκτυπο στους γονείς που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν την πτήση τους χωρίς φόβο όταν τα μικρά τους κάνουν λίγο παραπάνω φασαρία”.

Αν και η Corendon είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που λανσάρει την επιλογή “μόνο για ενήλικες”, και η χαμηλού κόστους θυγατρική της Singapore Airlines, Scoot, προσφέρει τις καμπίνες “Scoot-in-Silence” από το 2018. Πρόκειται για μια κατηγορία θέσης μεταξύ Business και Economy, που προορίζεται για επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024